Ελλάδα|10.07.2024 09:40

Φωτιά στις Αχαρνές: Πώς ξεκίνησε η μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς 2 εργοστάσια

Newsroom

Συνεχίζεται η κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε την Τρίτη (9/7) το βράδυ γύρω στις 23.00 σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην Λεωφόρο Καραμανλή του δήμου Αχαρνών.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος, η χθεσινή πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο πλησίον εγκαταλελειμμένου εργοστασίου και επεκτάθηκε στο ρέμα που ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση.

Κάηκαν εργοστάσια και οχήματα

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στην κατάσβεση της φωτιάς σε εργοστάσιο χαρτικών ενώ η εστία φωτιάς σε εργοστάσιο με πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα εργοστάσια πλαστικών και χαρτικών έχουν καεί ολοσχερώς όπως επίσης και τέσσερα οχήματα.

Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες με πλήθος εθελοντικών οχημάτων.

Εστάλησαν τουλάχιστον δύο SMS από το 112 προς τους κατοίκους για τους πυκνούς καπνούς. Ωστόσο λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, η φωτιά περιορίστηκε σημαντικά και δεν υπήρχε μέτωπο παρά μόνο ενεργές εστίες.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

Στα υπόλοιπα σημεία διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.

πυροσβεστικήειδήσεις τώραειδήσειςφωτιάΑχαρνές