Ελλάδα|10.07.2024 21:58

Σημαντικά στοιχεία για τη δολοφονία στο Ψυχικό: Έως και 100.000 ευρώ στοίχισε το ακριβό συμβόλαιο θανάτου του τοπογράφου

Newsroom

Νέες πληροφορίες για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό έρχονται στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τις αρχές είναι πολύ πιθανόν το συμβόλαιο εκτέλεσης να στοίχισε ακόμα και... 100.000 ευρώ!

Το συγκεκριμένο ποσό δεν ανταποκρίνεται στον βαθμό δυσκολίας της δολοφονίας, αλλά στο διακύβευμα της αντιδικίας που πυροδότησε και την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο. Μάλιστα, ο δράστης φέρεται ότι δεν είχε μαζί του το κινητό τηλέφωνο τη στιγμή της δολοφονίας, ενώ η συσκευή ήταν απενεργοποιημένη.

Η διαμάχη για τις εκτάσεις «φιλέτα»

Σύμφωνα με τις αρχές, το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονία, ήταν η διαμάχη που είχε με επιχειρηματία για εκτάσεις-φιλέτα σε περιοχές της Μυκόνου.

Στο νησί των ανέμων υπάρχει έντονη φημολογία ότι ένας από τους δύο επιχειρηματίες, που βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών, κλήθηκε για κατάθεση, κάτι που δεν επιβεβαιώνουν τα κλιμάκια της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με το MEGA, ο ένας εκ των δύο επιχειρηματιών που φέρονται να μπήκαν στο «κάρδο» των αρχών αρνείται την οποιαδήποτε σχέση με την εκτέλεση. Όμως , από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο δεύτερος επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται στην εκτέλεση ως ηθικός αυτουργός είχε και άλλη αντιδικία με τον 54χρονο τοπογράφο, καθώς φαίνεται ότι υπήρχαν μεταξύ τους συμφέροντα που ήταν συγκρουόμενα.

Νέα ντοκουμέντα από τη δολοφονία

Εντωμεταξύ, νέα βίντεο από τις κινήσεις του 44χρονου δολοφόνου του τοπογράφου, αποκαλύπτει το MEGA. Σε ένα από αυτά, εντοπίζεται από κάμερα ασφαλείας ενώ κινείται με το σκούτερ επί της Λεωφόρου Κηφισίας με κατεύθυνση το Νέο Ψυχικό, το πρωινό της εκτέλεσης του 54χρονου.

Λίγες ώρες μετά, έχοντας δολοφονήσει με 20 σφαίρες τον τοπογράφο, διακρίνεται τη στιγμή που απομακρύνεται από το σημείο.

Σε ώρα αιχμής, με πεζούς και αρκετά αυτοκίνητα στο δρόμο, κάποια ακόμη και προσωρινά παρκαρισμένα, με ανοιχτό το παράθυρο του οδηγού, το σκούτερ του 44χρονου κατευθύνεται σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι. Εκεί, όπου φαίνεται ότι τον περίμενε κάποιος συνεργός.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τη μαφία της Μυκόνου

Σημειώνεται ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε έρευνα για τη «μαφία της Μυκόνου», μετά την δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό και τα σχετικά δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. 

Με την παραγγελία της προς τον Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, Εποπτεύοντα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και Πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η κ. Αδειλίνη ζητηεί διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης για τη «Μαφία της Μυκόνου», η οποία φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα δε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να καταπολεμηθεί η εγκληματική δραστηριότητα και να αποκατασταθεί η νομιμόμητα.

«Είχε κάνει λουξ το κελί του» 

Σύμφωνα με εργαζόμενη στις φυλακές που μίλησε στο MEGA, ο 44χρονος είχε κάνει το κελί του... γκαρσονιέρα, χωρίς καν να πάρει έγκριση. Οι φυλακές για εκείνον έμοιαζαν περισσότερο με ξενοδοχείο καθώς η μεταχείριση που είχε δεν ήταν απλά απροκάλυπτα ευνοϊκή, αλλά και τόσο ελαστική καθώς μπαινόβγαινε όποτε ήθελε.

«Το είχε κάνει λουξ το κελί. Είχε γίνει ανακαίνιση με δικά του έξοδα. Περίπου 2000€. Βαψίματα, στοκαρίσματα, ανατομικό στρώμα, κλειδαριά ασφαλείας που κλείδωνε από μέσα. Είχε αγοράσει καφετιέρα, αποχυμωτή, αποκωδικοποιητή. Όλα αυτά τα υλικά αγαθά έπρεπε να έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο της φυλακής, ωστόσο, ο συγκεκριμένος δεν πέρασε ποτέ αυτή τη διαδικασία», αποκάλυψε η εργαζόμενη.

Πολλές νύχτες μάλιστα καταπιανόταν με ληστείες και κλοπές. Ήταν σε μια φυλακή ξενοδοχείο που τη χρησιμοποιούσε για να κοιμάται και να τρώει. Έβγαινε και λήστευε.

εκτέλεσηΨυχικόειδήσεις τώραδολοφονίαΜύκονος