Ελλάδα|11.07.2024 11:52

Πέθανε η μητέρα του δημοσιογράφου Θεόδωρου Ανδρεάδη Συγγελάκη, Αθανασία

Newsroom

Ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης αποχαιρέτισε, με μια συγκινητική ανάρτησή του, την μητέρα του, επίσης δημοσιογράφο, που έφυγε από τη ζωή.

Η Αθανασία Συγγελάκη εργάστηκε ως ανταποκρίτρια σε κορυφαία ΜΜΕ στο εξωτερικό ενώ έκανε καριέρα και στο θέατρο

Η συγκινητική ανάρτηση του δημοσιογράφου 

Σε ανάρτησή του στο facebook ο Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελάκης γράφει: «Η μητέρα μου, Αθανασία Συγγελάκη, “έφυγε” για το μεγάλο ταξίδι. Στην πρώτη της ζωή, λάτρεψε το θέατρο και συνεργάστηκε με θιάσους όπως του Αλεξανδράκη, Βανδή, Βεργή και το Εθνικό, παίζοντας σε δεκάδες θεατρικά έργα για το ραδιόφωνο. Δάσκαλός της, ο Κάρολος Κουν, στο Θέατρο Τέχνης.

Στη δεύτερη ζωή της αγάπησε την δημοσιογραφία, ως ακούραστη ανταποκρίτρια της ΕΡΤ 2, όπως και του ΒΒC και της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle στην Ρώμη. Συνεργάστηκε με την Rai, ως ηθοποιός και στις ξένες εκπομπές της.

Της οφείλω πάρα πολλά. Από τα ελληνικά μου, μέχρι την δουλειά μου και μια μεγάλη “μαγκιά”, που την χαρακτήριζε όσο τίποτε άλλο: την ηθική υποχρέωση να υπερασπίζεις τον ασθενέστερο, τον ξεχασμένο, αυτόν που δεν έχει υλικό αντάλλαγμα να σου προσφέρει, χωρίς να υπολογίζεις το όποιο κόστος».

 

δημοσιογράφοςειδήσεις τώραθέατροθάνατος