Ελλάδα|11.07.2024 16:19

Κύκλωμα εκβιαστών: Τι θα υποστηρίξει στον ανακριτή η φερόμενη αρχηγός, Νάνσυ

Newsroom

Με τις απολογίες της 43χρονης «Νάνσυ», φερόμενης ως εγκέφαλου καθώς και άλλων 5 ατόμων συνεχίζεται η έρευνα για το κύκλωμα δημοσίων υπαλλήλων, που εκβίαζε επιχειρηματίες. Η δικογραφία είναι ογκώδης και περιλαμβάνει περισσότερα πρόσωπα από τα 14 που έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα.

Η 43χρονη από την Πάτρα, η οποία φέρεται ως εγκέφαλος και είναι η επονομαζόμενη «Νάνσυ», θα είναι η τελευταία που θα απολογηθεί, καθώς θα πρέπει να έχουν προηγηθεί όλες οι άλλες απολογίες προκειμένου ο ανακριτής διαφθοράς να είναι σε θέση να θέσει πλήθος ερωτημάτων γύρω από τη δράση της, καθώς φέρεται ότι αυτή έλεγχε τα πάντα.

Σήμερα απολογείται και ο αδερφός της, ενώ χθες απολογήθηκε η μητέρα της.

Σημειώνεται ότι δύο άτομα προφυλακίστηκαν και έξι αφέθηκαν ελεύθερα με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, που μεταξύ άλλων αφορούν συγκρότηση κι ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή και βλάβη επιχείρησης κατά επάγγελμα από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα κατ’ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση για ποσό άνω των 120 χιλιάδων ευρώ.

Το τεφτέρι του κυκλώματος 

Οι υπάλληλοι φέρονται να είχαν αναπτύξει την παράνομη και πολυπλόκαμη δράση «προσφέροντας» έναντι αδρής αμοιβής υπηρεσίες αποφυγής καταλογισμού προστίμων κ.α, σε αρκετούς επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης.

Η εγκληματική ομάδα είχε αρχηγούς που συντόνιζαν τις ενέργειες των μελών, όριζαν το ύψος της κάθε «είσπραξης» και κατέγραφαν τα παράνομα χρήματα που αναγκάζονταν να πληρώνουν τα θύματα τους. Ένα σημειωματάριο που κρατούσε, δείχνει το μέγεθος της δράσης του κυκλώματος. Σε αυτό καταγράφονται τα έσοδα από τους εκβιασμούς και οι «μισθοί» των εμπλεκόμενων. Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ, αναμένονται και άλλες συλλήψεις. Τα ευρήματα και τα αποδεικτικά στοιχεία για τη δράση τους πληθαίνουν, με χαρακτηριστικότερα τα τεφτέρια με τα χρηματικά ποσά, τις δωροληψίες και τα ονόματα των εκβιαζόμενων επιχειρηματιών.

δημοτική αστυνομίαειδήσεις τώραεκβιασμόςκύκλωμαδήμος Αθηναίων