Ελλάδα|11.07.2024 18:30

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για γηροκομείο που έχασαν τη ζωή τους 28 ηλικιωμένοι από κορονοϊό

Newsroom

Να εξεταστεί, αν συντρέχουν προϋποθέσεις έφεσης στην αθωωτική απόφαση για την υπόθεση του γηροκομείου στη Θεσσαλονίκη, όπου εκδηλώθηκε συρροή κρουσμάτων κορονοϊού, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 28 ηλικιωμένοι, ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ίδιο ζήτησαν σήμερα, με αίτηση που έκαναν στον Εισαγγελέα Εφετών και οι συγγενείς κάποιων εκ των ηλικιωμένων, που έχασαν τη ζωή τους, οι οποίοι είχαν δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και ζήτησαν να ασκηθεί έφεση στην απόφαση, που είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία έξι έναντι ενός. Οι συγγενείς ζητούν ακόμα να ασκηθεί έφεση και στην απόφαση για την αίτηση εξαίρεσης, που απορρίφθηκε αλλά επιβλήθηκαν σε επτά άτομα έξοδα από 1.600 ευρώ στον καθένα.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης αθώωσε τους δύο ιδιοκτήτες του γηροκομείου, όπου έχασαν τη ζωή τους 28 ηλικιωμένοι από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2020. Οι δύο ιδιοκτήτες είχαν υποστηρίξει ότι είχαν τηρήσει τα μέτρα που προβλεπόταν, σε αντίθεση με το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που έκανε έρευνα για την υπόθεση.

έφεσηΆρειος ΠάγοςΘεσσαλονίκηηλικιωμένοιΓηροκομείο