Ελλάδα|11.07.2024 19:28

Φωτιά στη Στιμάγκα Κορινθίας: Στη μάχη με τις φλόγες εκατοντάδες πυροσβέστες - «Δεν έχουμε νερό»

Newsroom

Δύσκολη και άνιση μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Στιμάγκα Κορινθίας δίνουν οι πυροσβέστες καθώς το μέτωπο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κατευθύνεται πια προς το δήμο Νεμέας. Η φωτιά καίει σε χαράδρα, ενώ στη μάχη έχουν ριχτεί εκατοντάδες πυροσβέστες και πλήθος εναέριων μέσων.

Χωρίς νερό η περιοχή

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ όπως είπε ο Θανάσης Μανάβης, δήμαρχος Βέλου, η περιοχή δεν είχε νερό, γεγονός που προκαλούσε προβλήματα με την κατάσβεση της φωτιάς.

«Γλιτώσαμε την τελευταία στιγμή με υδροφόρες που κουβαλήσαμε από όμορους δήμους. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια με εθελοντές, έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός», δήλωσε στο MEGA.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά ξεφεύγει από το Βέλο Κορινθίας και αρχίζει να κατευθύνεται προς τη Νεμέα. «Η Στιμάγκα καίγεται! Λειψυδρία στον Δήμο Βέλου Βόχας παντού και οι αρμόδιοι κωφεύουν άπαντες! Πρέπει να βρεθεί λύση δεν μπορεί ο Δήμος να καίγεται ζωντανός και να μην υπάρχει σταγόνα νερού», δήλωσε στο korinthostv.gr, από το μέτωπο της φωτιάς στην Στιμάγκα ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, κ. Θανάσης Μανάβης.

Πού βρίσκεται το κύριο μέτωπο

«Σε μία ρεματιά προς την περιοχή της Νεμέας βρίσκεται το κύριο μέτωπο της φωτιάς που» ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

Όπως πρόσθεσε, «αυτήν την ώρα δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες, όμως οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση». Επίσης, ο Αναστάσιος Γκιολής ανέφερε ότι «είναι μεγάλη η κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης με πολλά εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις», συμπληρώνοντας ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδράμει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων με υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις - SMS από το 112

Οι δυνάμεις της Πυροβεστικήςενισχύθηκαν και πλέον έχουν σπεύσει 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στις 19.15 ενεργοποιήθηκε το 112 καλώντας τους κατοίκους στην περιοχή της Στιμάγκας να είναι σε ετοιμότητα αν χρειαστεί να απομακρυνθούν.

ειδήσεις τώραΚορινθίαφωτιά τώραπυροσβεστικήφωτιά