Ελλάδα | 11.07.2024 19:49

Ψυχικό: Έρευνα και από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος σε βάρος του 44χρονου κατηγορούμενου

Newsroom

Και η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εισέρχεται στις έρευνες για τον κατηγορούμενο 44χρονο για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό. Μάλιστα, η έρευνα βάζει στο μικροσκόπιό της και ακόμη ένα άτομο για τυχόν εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ο επικεφαλής της Αρχής Χ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε εντολή για πλήρη έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων τόσο του 44χρονου όσο και ενός ακόμα ατόμου που ερευνάται για την ίδια υπόθεση, ενώ παράλληλα θα ελεγχθούν και πρόσωπα του περιβάλλοντός τους.

Αμέσως μετά τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, ο κ. Βουρλιώτης είχε διατάξει εκτεταμένη έρευνα για τα οικονομικά του θύματος σε προσωπικούς λογαριασμούς, ακίνητα και εταιρείες.

Το πιθανότερο κίνητρο

Οι αρχές θεωρούν το πιθανότερο κίνητρο πίσω από τη δολοφονία, να ήταν η διαμάχη που υπήρχε μεταξύ επιχειρηματιών για εκτάσεις-φιλέτα σε περιοχές της Μυκόνου.

Στο στόχαστρο έχουν μπει δυο επιχειρηματίες της Μυκόνου. Μάλιστα σύμφωνα με το MEGA, τα δυο αυτά πρόσωπα που αρνούνται ότι είχαν διένεξη με τον τοπογράφο, έχουν μία μεγάλη διαμάχη μεταξύ τους με πολλές διαφωνίες. Ο εργολάβος, μάλιστα, θα πει πως ο 54χρονος τοπογράφος είχε διαφορές με τον επιχειρηματία, κάτι όμως που ο τελευταίος θα το διαψεύσει.

«Δεν υπήρχε αντιδικία με τον τοπογράφο»

Από την πλευρά του και ο επιχειρηματίας της Μυκόνου θα αρνηθεί πως υπήρχαν διενέξεις και κόντρες με τον 54χρονο τοπογράφο. Όπως θα πει το περιβάλλον του επιχειρηματία, δεν υπήρξε αντιδικία για τα οικόπεδα στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου.

«Όλα όσα ακούγονται είναι ανακρίβειες. Δεν τον έχει καλέσει κανείς για να καταθέσει. Ο επιχειρηματίας δεν είχε ποτέ «τυφλό» οικόπεδο. Δεν υπάρχει οικόπεδο με αντιδικία στον Άγιο Στέφανο. Ο επιχειρηματίας δεν είχε ποτέ αντιδικία με τον νεκρό τοπογράφο. Αντιθέτως, ήταν συνεργάτες 12 χρόνια και κάποια στιγμή ο Παναγιώτης Στάθης επέλεξε να δουλέψει με κάποιους άλλους επιχειρηματίες και είχε φτιάξει δική του ομάδα. Όσο συνεργάζονταν, ο τοπογράφος ήταν εξωτερικός συνεργάτης στην εταιρεία του επιχειρηματία, κάνοντας τοπογραφικά και δεν ήταν συνέταιροι πουθενά και δεν είχαν συναλλαγές. Γινόταν δηλαδή, ένα πρότζεκτ σε μια περιοχή και έβγαιναν και οι δυο κερδισμένοι από αυτό».

«Στο κομμάτι του Four seasons, είχε ανατεθεί στον 54χρονο να τοπογραφήσει την περιοχή και ο επιχειρηματίας ήταν μεσίτης στην περιοχή αυτή κάνοντας αρκετές αγοραπωλησίες. Τότε, η εταιρεία Four seasons επέλεξε να πάρει το οικόπεδο του επιχειρηματία και όχι του τοπογράφου. Του 54χρονου το αγόρασαν άλλοι Άραβες. Και τα δυο οικόπεδα είχαν δρόμο κανονικά. Δεν είχαν κόντρα ποτέ γι’αυτό. Μάλιστα, υπάρχουν και τα μηνύματα από τότε που ο επιχειρηματίας του έλεγε να μην ανησυχεί που το Four Seasons δεν επέλεξε το δικό του ακίνητο και πράγματι, το πούλησε σε άλλους και σε καλύτερη τιμή».

Το περιβάλλον του επιχειρηματία θα πει πως έχει μπει στο στόχαστρο επειδή είναι κατά της αυθαιρεσίας που επικρατεί στη Μύκονο, ενώ θα ρίξει τις ευθύνες στον εργολάβο.

«Τον επιχειρηματία τον βάζουν στο στόχαστρο μόνο για έναν λόγο: επειδή είναι κατά της αυθαιρεσίας, κατά της ανομίας, κατά της όλης κατάντιας που επικρατεί στο νησί. Ο επιχειρηματίας δεν συνεργάστηκε ποτέ ούτε με τον εργολάβο που αρχικά έλεγαν ότι εμπλέκεται. Είναι ένας άνθρωπος που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στη Μύκονο από το μηδέν, πάλεψε για να κάνει όσα έχει καταφέρει».

«Τώρα, του ρίχνει λάσπη ο εργολάβος, ο οποίος θέλει να καλύψει την δολοφονία του κρατούμενου στον Κορυδαλλό, ο οποίος είχε πει όλη την αλήθεια για τον ξυλοδαρμό του επιχειρηματία το 2020. Ο κρατούμενος είχε ομολογήσει ότι ο εργολάβος τον έβαλε να χτυπήσει τον επιχειρηματία. Ο εργολάβος είναι η μαφία των αυθαιρέτων και έχει πρόβλημα με όποιον κάνει δουλειές στο νησί. Τα τελευταία χρόνια ο τοπογράφος είχε γίνει πιο αυταρχικός στις σχέσεις του, ήθελε να περνάνε όλα από τα χέρια του ποτέ όμως, δεν είχαν κόντρα μεταξύ τους», είπε το περιβάλλον του επιχειρηματία.

Προφυλακιστέος ο 44χρονος

Εντωμεταξύ, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό. Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοφορία-οπλοχρησία νωρίς το πρωί οδηγήθηκε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 44χρονος αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο ότι είναι ο εκτελεστής του άτυχου τοπογράφου. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν με αποτέλεσμα ανακρίτρια και εισαγγελέας να του «δείξουν» το δρόμο για τη φυλακή.