Ελλάδα | 11.07.2024 22:05

Δολοφονία στο Ψυχικό: Το σχέδιο του τοπογράφου για τα οικόπεδα στη Μύκονο και ο διάλογος με τον μεσίτη

Newsroom

Ένα πακέτο περίπου 9 εκατομμυρίων ευρώ κρυβόταν πίσω από τις επενδυτικές κινήσεις στη Μύκονο του τοπογράφου ο οποίος δολοφονήθηκε στο Ψυχικό, την ώρα που ο βασικός ύποπτος για το φονικό προφυλακίστηκε.

Το σχέδιο αξίας σχεδόν 9 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με το STAR, πρόκειται για για δύο οικόπεδα: 

  • Ένα οικόπεδο με δρόμο που  ανήκει στον μεσίτη
  • Το πίσω οικόπεδο ανήκει στον τοπογράφο και δεν έχει δρόμο.

O τοπογράφος που ξέρει πολύ καλά το real estate χαρακτηρίζει και τα δύο οικόπεδα «πακέτο» και θεωρεί ότι πρέπει να πωληθούν ενιαία στη Four Seasons που ετοιμάζει ξενοδοχείο στην ίδια περιοχή. Κάνει και την αποτίμηση: 19.5 στρέμματα - μαζί και οι δύο εκτάσεις - να δοθούν στον ξένο επενδυτή  έναντι του ποσού των 8.750.000 ευρώ! Ένα ποσό που «ζαλίζει» τον  μέσο Έλληνα. 

Μάλιστα, υπήρχε άδεια για πολυτελείς βίλες, ενώ είχε βρεθεί και τρόπος για να γίνουν ενιαία. Θα συγχωνεύονταν σε Ανώνυμη εταιρεία και θα πωλούνταν επί της ουσίας οι μετοχές. Μια διαδικασία καθόλα νόμιμη. 

Ο μεσίτης είναι εκείνος που συζητά στη συνέχεια - με σύμφωνη γνώμη του τοπογράφου -  με μεσάζοντα της Four Seasons για να γίνει η προσφορά και να πουλήσουν και τα δύο οικόπεδα στον Άραβα επενδυτή. Όμως η δουλειά «χαλάει» και οι ξένοι ενδιαφέρονται μόνο για το οικόπεδο του μεσίτη. Ο τοπογράφος πιστεύει ότι τον «έριξε». 

Ο διάλογος τον οποίο αποκάλυψε το STAR είναι ενδεικτικός: 

  • «Τοπογράφος: Αυτοί απαντάνε μόνο για το δικό σας και δεν κάνουν καμία αναφορά  για το δικό μας .Ούτε καν ότι δεν το θέλουν. Τι συμβαίνει;
  • Μεσίτης: Στο είπα ότι ο Τ.(σ.σ μεσάζων ) προφορικά μου είπε  ότι δεν το χρειάζονται  και θεωρούν  ότι δεν μπορούν να δώσουν πάνω από 1 εκατομμύριο για το δικό σου,  γι αυτό σου είπα  ότι θα πρέπει να δούμε πώς θα το κάνουμε και πώς θα απαντήσω. Χθες αυτά σου έλεγα και δεν καταλάβαινες, μου έλεγες τα δικά σου. Έκαναν προσφορά μόνο για το δικό μου. Βλέπουν δύο ακίνητα και δεν μπορούν να πληρώσουν την ίδια τιμή το πίσω με το παραθαλάσσιο, όπως και του Τ...το πλήρωσαν πολύ λιγότερο.
  • Τοπογράφος:  Το πακέτο τους το έγραψες;»

Λίγες ημέρες μετά από αυτόν τον διάλογο ο μεσίτης παίρνει προσφορά από το fund. Το μαθαίνει ο τοπογράφος και έρχεται  η ρήξη. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν αυτή τη στιγμή  κάθε  προστριβή του τοπογράφου, κυρίως στο νησί της Μυκόνου. Πρόσωπα κλειδί σε αυτή την υπόθεση δεν έχουν ακόμα καταθέσει, όπως ο μεσίτης.   

Έρευνα και από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος σε βάρος του 44χρονου

Την ίδια ώρα, και  η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος εισέρχεται στις έρευνες για τον κατηγορούμενο 44χρονο. Μάλιστα, η έρευνα βάζει στο μικροσκόπιό της και ακόμη ένα άτομο για τυχόν εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ο επικεφαλής της Αρχής Χ. Βουρλιώτης, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε εντολή για πλήρη έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων τόσο του 44χρονου όσο και ενός ακόμα ατόμου που ερευνάται για την ίδια υπόθεση, ενώ παράλληλα θα ελεγχθούν και πρόσωπα του περιβάλλοντός τους.

Αμέσως μετά τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, ο κ. Βουρλιώτης είχε διατάξει εκτεταμένη έρευνα για τα οικονομικά του θύματος σε προσωπικούς λογαριασμούς, ακίνητα και εταιρείες.

real estateΨυχικόδολοφονίαειδήσεις τώραΜύκονος