Ελλάδα|11.07.2024 22:17

Φωτιά στην Κορινθία: Ολονύχτια μάχη για να περιοριστεί το μέτωπο

Newsroom

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν και δίνουν εκατοντάδες πυροσβέστες στην Κορινθία για να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης. Η εικόνα είναι καλύτερη, καθώς οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες που κατά τόπους αναζωπυρώνονται.

Η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς τη Νεμέα, ενώ δεν κινδυνεύουν σπίτια ή ανθρώπινες ζωές. Στο σημείο έχει σπεύσει και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας σε ανάρτησή του, ανέφερε πως η φωτιά δεν έχει πια ενεργό μέτωπο, αλλά έχει εστίες «που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Αναλυτικά ο κ. Κικίλιας αναφέρει: «14 αεροπλάνα, 8 ελικόπτερα, 50 πυροσβεστικά οχήματα, 152 πυροσβέστες και δασοκομάντος, υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού επιχείρησαν από το μεσημέρι στην πολύ δύσκολη πυρκαγιά στη Στιμάγκα Κορινθίας. Πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αλλά εστίες που θα δουλευτούν όλο το βράδυ από τους πυροσβέστες μας, τον δασάρχη και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα εναέρια θα επιχειρήσουν ξανά με το πρώτο φως. Όλοι τους έδωσαν και δίνουν μεγάλη μάχη και τους ευχαριστώ από καρδιάς».

Μάχη με τις φλόγες

Πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν πραγματική μάχη για να περιορίσουν το μέτωπο. Ωστόσο, αυτή η φωτιά πέρασε στη χαράδρα, δημιούργησε πολλαπλά μέτωπα ενώ χαρακτηρίζεται δύσκολη και λόγω της μορφολογίας του εδάφους που έχει πολλούς αμπελώνες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Αυτό που ανησυχεί ιδιαιτέρως τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι τα πεύκα και τα κουκουνάρια ενώ σημειώνεται ότι αυτές τις ώρες μόνο πεζοπόρα και πυροσβεστικά οχήματα μπορούν να προσεγγίσουν τις εστίες αυτές που συνεχώς αναζωπυρώνονται.

Οι δυνάμεις της Πυροβεστικήςενισχύθηκαν και πλέον έχουν σπεύσει 159 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος και 49 οχήματα, ενώ επιχείρησαν περιοδικά 19 εναέρια μέσα, 11 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Βασίλης ΚικίλιαςΚορινθίαειδήσεις τώραφωτιάφωτιά τώρα