Ελλάδα|12.07.2024 08:33

Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με διάσπαρτες εστίες σε χαράδρα δίνει η Πυροσβεστική

Newsroom

Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες έδιναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Στιμάγκα Κορινθίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν έχει ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται.

Οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στις διάσπαρτες εστίες εντός της χαράδρας, καθώς όσες υπήρχαν περιμετρικά αυτής έχουν σβήσει.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής - 12 εναέρια επιχειρούν 

Από το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ στο σημείο παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα επιχειρούν 152 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 49 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες, μηχανήματα έργου από την περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους καθώς και 2 ερπυστριοφόρα του στρατού.

Πού είναι υψηλός σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

Σημειώνεται ότι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου και Ροδόπης, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

 

Κορινθίαειδήσεις τώραφωτιά τώραπυροσβεστικήφωτιά