Ελλάδα|12.07.2024 11:17

Kακοκαιρία Daniel: Κάτοικοι απέκλεισαν την εθνική Λάρισας-Τρικάλων - «Ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε»

Newsroom

Δέκα μήνες μετά την κακοκαιρία Daniel, που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία, οι πλημμυροπαθείς δεν έχουν πλήρως αποζημιωθεί.

Κάτοικοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας Τρικάλων, στο ύψος της Φαρκαδόνας. «Έχουμε συζητήσει με όλους, έχουν έρθει υπουργοί και έχουμε απευθύνει πρόσκληση και στον πρωθυπουργό να μας επισκεφτεί για να δει τα προβλήματα που βιώνουμε. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη. Ζητάμε να μας δώσουνε αυτά που δικαιούμαστε για να ξαναφτιάξουμε την περιοχή μας τη Θεσσαλία και το σημαντικότερο να θωρακιστούν όλες οι περιοχές με έργα προστασίας. Ο φόβος είναι μεγάλος, να ξαναζήσουμε τέτοιες καταστάσεις, αν δεν κάνουμε έργα ουσίας», τόνισε μέλος της κίνησης ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας.

«Πρέπει να επισπευστούν οι διαδικασίες»

Το παρών στην κινητοποίηση έδωσε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας. «Προχθές παρουσιάσαμε το σχέδιο για την επιδιόρθωση των σπασμένων αναχωμάτων, το καθάρισμα των ποταμών και τους παρουσίασα τον σχεδιασμό των μικρών φραγμάτων. Οι άνθρωποι σήμερα έχουν και πολλή πικρία και πολύ θυμό, που θεωρώ ότι πρέπει να εκτονωθεί. Είμαστε κοντά τους. Είναι ένας συμβολικός αποκλεισμός λίγο λεπτών για να δοθεί έμφαση και να επισπευστούν. Πιέζουμε κι εμείς. Υπάρχει σιγά σιγά χρηματοροή  αλλά πρέπει να επισπευστεί. Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι η ανασυγκρότηση της Φαρκαδόνας επείγει και πρέπει να επισπευστεί», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουερέτας. 

αποζημίωσηΔημήτρης Κουρέταςκακοκαιρία Danielειδήσεις τώρα