Ελλάδα|12.07.2024 12:11

Αμφιλοχία: Καταδρομική επίθεση με ρόπαλα και σιδερογροθιές - Συμπλοκές, τραυματίες και σπασμένα αυτοκίνητα

Newsroom

Καταδρομική επίθεση προκάλεσε πανικό στην Αμφιλοχία τη νύχτα της Πέμπτης, 11 Ιουλίου καθώς προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα και δημόσια περιουσία.

Η σκηνή ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν ομάδα περίπου δέκα νεαρών ατόμων από το Αγρίνιο, οπλισμένων με σιδερόβεργες, αυτοσχέδια ρόπαλα και σιδερογροθιές, εισέβαλε στην κεντρική πλατεία. Χωρίς κανένα προειδοποιητικό σημάδι, οι επιτιθέμενοι άρχισαν να χτυπούν όποιον βρήκαν μπροστά τους, προκαλώντας χάος και πανικό.

Άγριες συμπλοκές στην πόλη

Η βίαιη αυτή πράξη δεν άργησε να προκαλέσει αντιδράσεις από τους ντόπιους. Αμέσως μετά την έναρξη της επίθεσης, ντόπιοι πολίτες συγκεντρώθηκαν για να αντιμετωπίσουν την ομάδα των επιτιθέμενων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν άγριες συμπλοκές. Οι συμπλοκές συνεχίστηκαν κατά μήκος της οδού Ν. Στράτου, όπου η ένταση κορυφώθηκε κοντά στο Δασαρχείο.

Η οδός Ν. Στράτου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με σπασμένα παράθυρα και ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα. Οι κραυγές και οι φωνές από τις συγκρούσεις ακούγονταν σε όλη την περιοχή, ενώ πολλοί κάτοικοι κλειδώθηκαν στα σπίτια τους για να προστατευτούν. Οι πρώτες πληροφορίες του e-maistros.gr αναφέρουν ότι υπήρξαν τραυματισμοί τόσο από την πλευρά των επιτιθέμενων όσο και από την πλευρά των ντόπιων.

Προσαγωγές από την Αστυνομία

Η αστυνομία της Αμφιλοχίας επενέβη άμεσα στο συμβάν. Δύο νεαροί προσήχθησαν και κρατούνται για ανάκριση, ενώ η υπόθεση ερευνάται διεξοδικά από τις αρχές. Οι αστυνομικοί εξετάζουν κάθε πιθανό κίνητρο πίσω από την επίθεση, προσπαθώντας να κατανοήσουν αν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή αν υπάρχει μεγαλύτερη οργάνωση πίσω από αυτό.

Η καταδρομική αυτή επίθεση έχει προκαλέσει σοκ και ανησυχία στους κατοίκους της Αμφιλοχίας. Η πόλη, γνωστή για την ηρεμία και την φιλήσυχη καθημερινότητά της, βιώνει ένα άνευ προηγουμένου κύμα βίας. Οι κάτοικοι απαιτούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας και πιο αποτελεσματική αστυνομική παρουσία για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και υποσχέθηκαν να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απόδοση δικαιοσύνης και την αποκατάσταση της τάξης στην πόλη. Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να φέρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια και τους υπεύθυνους αυτής της βίαιης επίθεσης.

ΑγρίνιοσυμπλοκήΑμφιλοχίαειδήσεις τώρα