Ελλάδα|12.07.2024 18:50

Μπάλος: Σάλος μετά τις τριτοκοσμικές εικόνες με παραθεριστές να κολυμπούν - Εξοργιστικό βίντεο

Newsroom

Την αντίδραση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκάλεσαν οι κωμικοτραγικές καταστάσεις στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου στην Κρήτη όπου οι επισκέπτες κατά την αποβίβαση τους, καλούνται να περπατήσουν κυριολεκτικά μέσα στο νερό, επειδή δεν υπάρχει προβλήτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από χθες εγκρίθηκε η κατασκευή πλωτής εξέδρας, με σκοπό την χρήση της για την πρόσδεση σκαφών στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης πλοίων αναψυχής και τουριστικών ημερόπλοιων. Εξασφαλίζεται με αυτό τον τρόπο η ομαλή από-επιβίβαση των τουριστών σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας.

Αντιδράσεις επισκεπτών

«Θέλω να αναφέρω την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην αποβίβαση και επιβίβαση στο μεγάλο καράβι των 800- 900 επιβατών στο Μπάλο. Πρέπει οι άνθρωποι να περπατήσουν στο νερό μέχρι το λαιμό για να φτάσουν στην άκρη της θάλασσας. Τα μεγάλα σε ηλικία άτομα είναι αδύνατον να περπατήσουν» δήλωσε επισκέπτρια στο zarpanews.

«Οι περισσότεροι έμειναν στο πλοίο από φόβο. Μόνο καμιά 40αρια άτομα κατέβηκαν και όλοι γύρισαν πίσω θυμωμένοι και απογοητευμένοι» συμπλήρωσε. 

Σε υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο Ιούνιο, ορίζεται ότι  «μέχρι την έκδοση του Σχεδίου Διαχείρισης καθώς και την ρύθμιση θεμάτων καθολικής προσβασιμότητας, η προσέγγιση των επισκεπτών από τα πλωτά μέσα στην παραλία θα πραγματοποιείται με χρήση πλωτής εξέδρας» η οποία, ωστόσο, δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί.

Είναι πάντως εντυπωσιακό το γεγονός ότι ενώ τόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί σε μελέτες που όλες έχουν καταλήξει στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι υπάρχει μια φέρουσα ικανότητα στην περιοχή της τάξεως των 2.900 επισκεπτών την ημέρα, οι τοπικές Αρχές και τα αρμόδια Υπουργεία αντί να επιδιώκουν να βάλουν φρένο στην από θαλάσσης προσέγγιση, αντίθετα αναζητούν τρόπους για να την διευκολύνουν.

Συχνά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι Mπάλος, Λαφονήσι, Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, κλπ αποτελούν μνημεία της φύσης που εκτός από την αξία τους για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, έχουν τεράστια τουριστική υπεραξία, καθώς προστατεύοντάς τα μπορεί να δουλέψει ο τουρισμός όλης της δυτικής Κρήτης.Και ένα δομικό στοιχείο της μοναδικότητάς τους είναι η φυσική δυσκολία στην πρόσβαση. Γι’ αυτό και είναι απορίας άξιο το πώς επιμένουν να τα προσεγγίζουν σαν αστικές πλαζ  ή σαν σημεία προσέλκυσης μαζικού τουρισμού.

Μπάλοςυπουργείο ΝαυτιλίαςΚρήτηειδήσεις τώρατουρίστες