Ελλάδα|13.07.2024 15:45

Μπάλος: Στη θέση της η πλωτή εξέδρα για την αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία

Newsroom

Στην παραλία του Μπάλου τοποθετήθηκε σήμερα και πάλι σήμερα, Σάββατο, η πλωτή εξέδρα, η οποία θα βοηθήσει στην ομαλή και ασφαλή αποβίβαση των επισκεπτών στην παραλία, μετά τις εικόνες ντροπής και τις αντιδράσεις για την αφαίρεσή της.

Η αδειοδοτημένη πλωτή εξέδρα παρέμεινε την Παρασκευή στο λιμάνι της Κισάμου και σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στον Μπάλο από την «Κοινοπραξία Ναυτικών Εταιρειών Κρητικές Ημερήσιες Κρουαζιέρες» με σκοπό να εγκατασταθεί σε σημείο όπου θα εξυπηρετεί την ασφαλή αποβίβαση στην παραλία.

Δείτε βίντεο:

Δήμαρχος Κισάμμου: Η εξέδρα είχε αποσυρθεί λανθασμένα

Για τις τραγικές εικόνες στην παραλία Μπάλου όπου οι επισκέπτες αναγκάζονταν να περπατήσουν κυριολεκτικά μέσα στο νερό, επειδή δεν υπάρχει προβλήτα μίλησε νωρίτερα, ο Γεώργιος Μυλωνάκης, δήμαρχος Κισσάμου.

Όπως είπε στην ΕΡΤ για τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου: «η κατάσταση είναι καλύτερη τώρα καθώς έχει αποκατασταθεί η εξέδρα αποβίβασης».

«Δεν θα περπατούν στο νερό οι επισκέπτες»

Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνάκη κακώς έγινε η απόσυρση της πλωτής εξέδρας στην ιδιαίτερα τουριστική περιοχή ωστόσο, όπως υποστήριξε «από σήμερα οι επισκέπτες θα αποβιβάζονται κανονικά χωρίς να χρειάζεται να περπατούν μέσα στο νερό». 

Όπως παραδέχτηκε: «η εξέδρα είχε αποσυρθεί λανθασμένα, αλλά τώρα έχει επανατοποθετηθεί». Σχολιάζοντας τις εικόνες που έγιναν viral με τους τουρίστες να αποβιβάζονται με τα πράγματά τους μέσα στο νερό προκειμένου να βγουν στην παραλία είπε ότι οι εικόνες δεν είναι αντιπροσωπευτικές του τόπου.

«Δεν είναι μόνο θέμα ασφάλειας, αλλά και της γενικής εμπειρίας των επισκεπτών» τόνισε ο δήμαρχος προσθέτοντας ότι «ο Μπάλος είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας και πρέπει να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία για όλους», σημείωσε.

«Oι ιδιοκτήτες των πλοίων ανέλαβαν την οικονομική ευθύνη για την πλωτή εξέδρα»

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αρμοδιότητας, ο κ. Μυλωνάκης είπε: «Η διαχείριση και επίβλεψη της εξέδρας θα πρέπει να παραχωρηθεί είτε στον Δήμο είτε στους ιδιοκτήτες των πλοίων που κάνουν τις κρουαζιέρες». Σημείωσε μάλιστα ότι προκειμένου να επιλυθεί σύντομα το πρόβλημα «οι ιδιοκτήτες των πλοίων ανέλαβαν την οικονομική ευθύνη για την πλωτή εξέδρα».

Σαλος στα social media 

Οι εικόνες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν αντιδράσεις και στα social media με τους χρήστες να σχολιάζουν αρνητικά όσα προκλήθηκαν.

ΚρήτηεξέδρεςΜπάλοςπαραλίαειδήσεις τώρα