Ελλάδα|14.07.2024 16:55

Φωτιά τώρα στο Λαύριο: Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο μέτωπο

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Λαύριο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες καίνε δασική έκταση στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου Αττικής, ενώ στο σημείο βρίσκονται επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16.42, ενώ κοντά υπάρχουν κατοικίες. Για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Επιπλέον, μεταβαίνει και πλωτό μέσο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ίδια ώρα η πολιτική προστασία ενεργοποίησε και το 112 με τους πολίτες να λαμβάνουν μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ανάβυσσο λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Ανάβυσσο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Σουνίου, από το ύψος της οδού Ακτή Ανδρέα Παπανδρέου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο, και στη λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, από το ύψος του Ναού Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαύριο.

φωτιάΛαύριοειδήσεις τώραφωτιά τώρα