Ελλάδα|14.07.2024 18:20

Φωτιά στο Λαύριο: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο - Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Newsroom

Σε ύφεση είναι η φωτιά στο Λαύριο, που είχε ξεσπάσει νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (14/7) καίγοντας δασική έκταση. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις διάσπαρτες εστίες.

Για την κατάσβεση του μετώπου κινητοποιήθηκαν 68 πυροσβέστες και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα ενώ παράλληλα έσπευσαν 21 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

«Σε 30 λεπτά αντιμετωπίστηκε η φωτιά»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά στη δασική έκταση στην Κάτω Ποσειδωνία, στην περιοχή του Λαυρίου βρίσκεται σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Μάλιστα, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια» υπογραμμίζοντας πως «αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες».

Η δήλωση του Βασίλη Κικίλια

«Η πυρκαγιά στο Λαύριο ξέσπασε σε δασική έκταση, δίπλα σε κατασκηνώσεις, σπίτια και παραλία γεμάτη λουόμενους. Αν δεν αντιμετωπιζόταν τόσο γρήγορα και έγκαιρα θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπειες. Οι εκκενώσεις έγιναν άμεσα και με ασφάλεια. Σε 30 λεπτά οι πυροσβέστες μας, οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας και τα 6 εναέρια μέσα κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν επιτυχώς πριν απειλήσει ζωές και περιουσίες».

Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Λαύριο. Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16.42, ενώ κοντά υπήρχαν κατοικίες. Για την κατάσβεσή της, επιχειρούσαν 90 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Επιπλέον, μετέβη και πλωτό μέσο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ίδια ώρα η πολιτική προστασία ενεργοποίησε και το 112 με τους πολίτες να λαμβάνουν μήνυμα σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ανάβυσσο λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κάτω Ποσειδωνία Λαυρίου. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Ανάβυσσο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Σουνίου, από το ύψος της οδού Ακτή Ανδρέα Παπανδρέου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σούνιο, και στη λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, από το ύψος του Ναού Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαύριο.

Λαύριοφωτιάφωτιά τώραειδήσεις τώρα