Ελλάδα|15.07.2024 08:58

Αμφιλοχία: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη Αρετή - Μια κόλαση ζούσε από τον σύζυγό της

Newsroom

Μουδιασμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αμφιλοχίας μετά τη φρικτή δολοφονία της 37χρονης Αρετής από τον εν διαστάσει σύζυγό της, όπου την πυροβόλησε μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης τους.

Σήμερα η κηδεία της

Σήμερα το απόγευμα τα παιδιά της, οι γονείς αλλά και οι συγγενείς της θα πουν το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη τους Αρετή. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 17:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Αμφιλοχία. 

Ο 43χρονος δολοφόνος είχε κάνει κόλαση τη ζωή της εν διαστάσει συζύγου του. Το τελευταίο διάστημα έπινε συνεχώς και κυκλοφορούσε μεθυσμένος, ενώ συχνά της συμπεριφερόταν άσχημα, την χτυπούσε και την έβριζε, σύμφωνα με την μητέρα του θύματος.

«Την πήγε στην πλαζ και την έδερνε»

Ένα από τα περιστατικά βίας που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας εκτυλίχθηκε στην παραλία της Αμφιλοχίας, όπου εκεί χτύπησε βίαια την 37χρονη με αποτέλεσμα να πάρει τηλέφωνο τον γιο της και να του ζητήσει να πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία. Η μητέρα της 37χρονης περιγράφει το συγκλονιστικό περιστατικό: «Την πήρε και την πήγε στην πλαζ. Την έδερνε» ανάφερε χαρακτηριστικά ενώ όταν την πήρε ο γιος της τηλέφωνο του είπε: «Βασίλη πάρε τηλέφωνο το 100. Με σκοτώνει ο πατέρας».

«Με ειδοποίησαν οι φίλοι μου»

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Αρετής, ήταν ο πρώτος που έμαθε το πρωί για την δολοφονία της κόρης του. «Κατέβαινα από το σπίτι να πάω για δουλειά και με ειδοποίησαν οι φίλοι μου. Δεν ήξερα τίποτα. Καλύτερα να με χτυπούσε κεραυνός να πέθαινα, παρά αυτό».

Το τηλεφώνημα της 37χρονης στην Αστυνομία και τα τελευταία λόγια της

Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία.

Ο γυναικοκτόνος ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του και για αυτό τον λόγο μάλιστα είχε πάρει μαζί του και την καραμπίνα πηγαίνοντας στο σπίτι της 37χρονης γυναίκας, παρά το γεγονός ότι του είχε αφαιρεθεί έπειτα από την πρώτη μήνυση του θύματος τον περασμένο Μάιο. Εκεί βρισκόταν η κόρη του ζευγαριού ενώ ο γιος τους ήταν στο σπίτι των γονιών του δράστη.

Το τηλεφώνημα στην αστυνομία

Ο 43χρονος μπήγε στο σπίτι και μάλιστα κράτησε όμηρο την κόρη τους και τηλεφώνησε στη γυναίκα του απειλώντας την πως αν δεν πάει γρήγορα εκεί τότε θα την σκοτώσει.

Η 37χρονη θορυβημένη ξεκίνησε να επιστρέψει στο σπίτι για να δει το τι ακριβώς συνέβαινε. Ταυτόχρονα η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας το όνομα της και την απειλή που δέχθηκε από τον σύζυγό της χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία, μιας και στη συνέχεια έκλεισε η γραμμή.

Συναγερμός για τον εντοπισμό της 37χρονης

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν εκείνη τη στιγμή μια αγωνιώδη προσπάθεια για να την εντοπίσουν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο OPEN o Νίκος Γιαπρακάς και να δουν ποιος είναι ακριβώς αυτός που τους τηλεφώνησε. Λίγο αργότερα έφτασαν στο σπίτι της οικογένειας εντοπίζοντας το στίγμα της γυναίκας. Δυστυχώς όμως όταν έφτασαν ήταν ήδη αργά. Ο δράστης είχε σκοτώσει την 37χρονη και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Η εξήγηση της αστυνομίας

Εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν πρόλαβαν να αποτρέψουν το έγκλημα στην Αμφιλοχία, παρότι η άτυχη 37χρονη πρόλαβε να καλέσει την Αστυνομία, έδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την εκδοχή της η κλήση διακόπηκε χωρίς το θύμα να προλάβει να δώσει τη διεύθυνση που βρίσκεται ή στοιχεία επικοινωνίας, αλλά κατέστη δυνατό μέσω ψηφιακών αρχείων να εντοπιστεί ποια ήταν και πού βρίσκεται. Όμως, όταν το περιπολικό έφθασε στο σημείο, ήταν πλέον αργά γιατί ο εν διαστάσει σύζυγός της την είχε δολοφονήσει. 

Πήραν το όπλο του γυναικοκτόνου μετά τη μήνυση και του το επέστρεψαν

Την ίδια στιγμή σοκάρουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη νέα γυναικοκτονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο στην Αμφιλοχία, μετά τη δολοφονία της 37χρονης από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Τον περασμένο Μάιο, όταν του είχε κάνε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία, τού είχε αφαιρεθεί η καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, όταν αθωώθηκε και με δεδομένο επιπλέον ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί στο περιστατικό, το όπλο του επεστράφη, κατόπιν αίτησής του. Δύο μήνες μετά ο 43χρονος χρησιμοποίησε αυτό το όπλο για να σκοτώσει τη γυναίκα και να αυτοκτονήσει.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σε συνέχεια της από 13-07-2024 Ανακοίνωσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού 36χρονης από τον 43χρονο εν διαστάσει σύζυγό της, και εν συνεχεία αυτοχειρίας αυτού, με κυνηγετικό όπλο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο δράστης κατείχε νόμιμα το εν λόγω όπλο, για το οποίο διέθετε σχετική άδεια σε ισχύ και όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Την 12 Μαίου 2024, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές είχε αφαιρεθεί το όπλο από την κατοχή του δράστη, ωστόσο, ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στο περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του». 

Οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία 

Οι γείτονες ανέφεραν πως το ζευγάρι είχε έντονους τσακωμούς, ενώ τον είχε καταγγείλει δύο φορές για ενδοοικογενειακή βία και απειλές μέχρι και πριν από δύο μέρες πριν το φονικό. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η 36χρονη την Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του 43χρονου για ενδοοικογενειακή παράνομη βία και απειλή, που έλαβαν χώρα την 10 Ιουλίου 2024. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατή η σύλληψή του εντός των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η παθούσα δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, ούτε να της χορηγηθεί η εφαρμογή του panic button.

Είχε συλληφθεί στο παρελθόν ο δράστης και αθωώθηκε  

Επίσης, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες, ενώ υπέβαλε στη συνέχεια σε βάρος της 36χρονης μήνυση για ενδοοικογενειακή βία.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στη συνέχεια  αθωώθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

πυροβολισμόςειδήσεις τώραΑμφιλοχίαγυναικοκτονίαδολοφονία