Ελλάδα|15.07.2024 13:25

Αποκαλύψεις για τον θάνατο του 23χρονου ΑμεΑ από θερμοπληξία στην Εύβοια: Τον είχαν αφήσει στο αυτοκίνητο επί ώρες

Newsroom

Νέα στοιχεία για την τραγωδία που σημειώθηκε στην Εύβοια, με έναν 23χρονο ΑμεΑ να χάνει τη ζωή του από θερμοπληξία, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο νεαρός με αυτισμό και νοητική υστέρηση εντοπίστηκε την Κυριακή κλεισμένος μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας που ήταν σταθμευμένο και ξεκλείδωτο έξω από το σπίτι τους, έχοντας χάσει τις αισθήσεις του από την πολύωρη παραμονή του στη ζέστη.

Μεσημέρι τον βρήκαν οι γονείς στο αυτοκίνητο 

Στις 12 το μεσημέρι που τον εντόπισαν οι γονείς, τον μετέφεραν με ιδία μέσα στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και ακολούθως διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου κατέληξε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, επικαλούμενη τους γιατρούς του νοσοκομείου, όταν διακομίσθηκε ο 23χρονος δεν είχε τις αισθήσεις τους.

Συνελήφθησαν οι γονείς 

Οι γονείς του συνελήφθησαν και με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για έκθεση σε κίνδυνο σε βάρος του γιου τους, θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την ίδια ώρα, από στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

ΑμεΑειδήσεις τώραΕύβοιαθερμοπληξία