Ελλάδα|15.07.2024 17:25

Φωτιά: Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα - Στη μάχη ισχυρές δυνάμεις

Newsroom

Μια ακόμη δύσκολη ημέρα για τους πυροσβέστες που συνεχίζουν να μάχονται σε πολλά πύρινα μέτωπα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Μαζί τους επιχειρούν και εναέρια μέσα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις έχει ενεργοποιηθεί και το 112.

Ενεργοποιήθηκε το 112 στην Κρήτη

Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άνω Ακριά Ηρακλείου Κρήτης βρίσκεται σε εξέλιξη με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Μάλιστα ήχησε το 112 καλώντας του κατοίκους να εκκενώσουν συνολικά τέσσερις οικισμούς. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Άνω Άκρια Κάτω Άκρια Μοριά και Ατσιπάδες Ηρακλείου απομακρυνθείτε προς Ασήμι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα προς τους πολίτες έτσι ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Άνω Άκρια Ηρακλείου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα.

Ισχυρές δυνάμεις στο Κιλκίς

Το απόγευμα της Δευτέρας (15/7) σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Κιλκίς.

Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα της 2ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο αλλά και συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στο Σουφλί - Στη μάχη και εναέρια μέσα

Την ίδια στιγμή, εξακολουθεί να μαίνεται φωτιά στο Σουφλί και συγκεκριμένα στην περιοχή Κυριακή.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ και 11 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 4 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Παράλληλα υπάρχει συνδρομή από μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Επί πόδος για τη φωτιά στην Κέρκυρα

Νωρίτερα, φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κουλούρα, στην Κέρκυρα και οριοθετήθηκε χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 16 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 15ης ΕΜΟΔΕ, πέντε οχήματα και πέντε αεροσκάφη. Συνδρομή και από υδροφόρες των ΟΤΑ.

Συναγερμός για τη φωτιά στην Τζια

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στη Τζιά μετά την φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας (15/7). Η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λυγιά και έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και ένα όχημα ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 2 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ενδέχεται να μεταφερθούν και άλλες δυνάμεις στην Τζια μέσω του Λαυρίου.

112 στους κατοίκους 

Παράλληλα, το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους για εκκένωση του οικισμού. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λιγιά Κέας απομακρυνθείτε προς Πήσσες». 

Ισχυρές δυνάμεις στα Ιωάννινα

Φωτιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή Σερζιανά Ιωαννίνων. Κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 1 πεζοπόρου της 5ης ΕΜΟΔΕ, 12 οχήματα και 5 αεροσκάφη, ενώ υπάρχει συνδρομή και από υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά είναι οριοθετημένη ενώ δεν απειλήθηκαν κατοικίες.

Φωτιά και στην Αιτωλοακαρνανία

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγη ώρα πριν τις 4 το απόγευμα στο 70ο χλμ. της Ιόνιας οδού, στην περιοχή Οχθιά Αιτωλοακαρνανίας.

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση σε 3 διαφορετικές εστίες. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

ειδήσεις τώραπυρκαγιάφωτιάειδήσειςπυροσβεστικήφωτιά τώρα