Ελλάδα|15.07.2024 17:41

Φωτιά τώρα στο Ηράκλειο Κρήτης: Μήνυμα από το 112 στους πολίτες

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση φωτιάς σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας. Πιο συγκεκριμένα, οι φλόγες κατακαίουν κυρίως χορτολιβαδική έκταση, κοντά στο χωριό 'Ανω 'Ακρια, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλείται ο οικισμός, σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Γιάννη Λεονταράκη.

«Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι πολύ μεγάλη, τόσο σε αριθμό οχημάτων, όσο και σε πλήθος πυροσβεστών. Το αισιόδοξο είναι ότι οι φλόγες δεν απειλούν το χωριό, ενώ ήδη στην προσπάθεια της πυροσβεστικής που είναι δύσκολη λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, συνδράμουν τεχνικά μέσα τόσο της Περιφέρειας Κρήτης όσο και του Δήμου Γόρτυνας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεονταράκης.

Ενεργοποιήθηκε το 112

Μάλιστα ήχησε το 112 καλώντας του κατοίκους να εκκενώσουν συνολικά τέσσερις οικισμούς. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Άνω Άκρια Κάτω Άκρια Μοριά και Ατσιπάδες Ηρακλείου απομακρυνθείτε προς Ασήμι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα προς τους πολίτες έτσι ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Άνω Άκρια Ηρακλείου. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ανέφερε το μήνυμα.

ΚρήτηΗράκλειο Κρήτηςφωτιά τώραειδήσεις τώραφωτιά