Ελλάδα|16.07.2024 09:20

Βόλος: Κακοποιήθηκε από τον σύζυγό της και ο διερμηνέας στο δικαστήριο μετέφραζε λάθος καθώς ήταν φίλος του δράστη

Newsroom

Με μώλωπες στα μάτια εμφανίστηκε την Δευτέρα στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 34χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών.

Δράστης, φέρεται να είναι ο σύζυγός της που την ξυλοκόπησε άγρια την Κυριακή, στο σπίτι τους στο Νότιο Πήλιο. Ο ίδιος παραμένει κρατούμενος μέχρι να εκδικαστεί αύριο Τετάρτη η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το gegonotanews, όταν κλήθηκε να καταθέσει η νεαρή γυναίκα, προθυμοποιήθηκε να αναλάβει ρόλο διερμηνέα ένας φίλος του ζευγαριού που βρισκόταν στο ακροατήριο, ώστε να μεταφράζει από τα αλβανικά στα ελληνικά.

Η γυναίκα έφερε έντονα τα σημάδια του ξυλοδαρμού και όταν ο διερμηνέας μετέφερε τις ερωτήσεις της έδρας, εκείνη έδειχνε συνεχώς το πρόσωπό της, αλλά η κατάθεση σε συνδυασμό με τις κινήσεις των χεριών της, δεν έπειθε την έδρα.

Μετέφραζε όπως τα ήθελε ο διερμηνέας 

«Μαλώσαμε όπως όλα τα ζευγάρια, δεν κατάλαβα πως χτύπησα επάνω στη λογομαχία. Δεν μου έριξε γροθιές στο πρόσωπο. Πήγα στην αστυνομία πάνω στα νεύρα μου για να τον τρομάξω και έχω μετανιώσει γιατί έχω τρία παιδιά και πρέπει να τα ζήσω», είναι μεταξύ των απαντήσεων που μετέφερε στην έδρα ο διερμηνέας.

Τόσο η πρόεδρος τον προειδοποίησε: «Προσέξτε καλά, πρέπει να μας μεταφράσετε με ακρίβεια όσα λέει. Πείτε της πως εάν λέει ψέματα θα πάει και η ίδια κατηγορούμενη».

Ωστόσο, ο διερμηνέα με παρεμβάσεις του ζητούσε εμμέσως αλλά σαφώς να απαλλαγεί ο κατηγορούμενος.

Παραδέχτηκε πως είναι φίλος του 40χρονου 

«Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα» διατύπωσαν η πρόεδρος και η εισαγγελέας που λέγοντας πως δεν εμπιστεύονται τον διερμηνέα στην απόδοση της κατάθεσης της 34χρονης.  Μάλιστα, ο άντρας που ανέλαβε ρόλο διερμηνέα παραδέχτηκε πως είναι φίλος του 40χρονου συζύγου που συνελήφθη.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη με διορισμό διερμηνέα από το δικαστήριο.

Βόλοςδικαστήριοειδήσεις τώρακακοποίησηδιερμηνέαςενδοοικογενειακή βία