Ελλάδα|17.07.2024 14:28

Φωτιά τώρα: Μάχη με τις φλόγες στο Σοφικό Κορινθίας – Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα

Newsroom

Μάχες σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα δίνει και σήμερα η Πυροσβεστική. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη κινητοποίησή για την κατάσβεση των φωτιών, που ξέσπασαν σε Κορινθία, Κιλκίς και Μεσσηνία

Μεγάλη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας

Η φωτιά που ξέσπασε στο πευκοδάσος του Σοφικού Κορινθίας παραμένει ανεξέλεγκτη.  Οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν στις 12 το μεσημέρι έλαβαν ειδοποίηση από το 112, ώστε να είναι σε ετοιμότητα.

Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά εναέρια μέσα, συγκεκριμένα τρία αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Επιπλέον συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Κινδύνεψαν πυροσβέστες

Τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί εξαιτίας της φωτιάς και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου. Ενας από αυτούς τραυματίστηκε όταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, εγκλωβίστηκε μαζί με συναδέλφους του.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σωθούν ωστόσο εκείνος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε από εθελοντές στο Νοσοκομείο Κορίνθου με ελαφρά εγκαύματα. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το όχημά του προκαλώντας φθορές.

Λόγω της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Κορίνθου – Επιδαύρου και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης μέχρι τη διασταύρωση της Δήμαινας. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, μέσω Ναυπλίου γίνεται η μετακίνηση των πολιτών προς το Δήμο Μεθάνων – Τριζοίνας ή προς τον Ισθμό της Κορίνθου.

Κλειστό προληπτικά το τελωνείο των Ευζώνων

Γύρω στις 13.00 ξέσπασε φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στα σύνορα των Ευζώνων. Ο αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ από το ύψος των διοδίων της στροφής για την Ειδομένη μέχρι και το τελωνείο των Ευζώνων έχει κλείσει. Το τελωνείο αποφασίστηκε, επίσης, για προληπτικούς λόγους να μείνει κλειστό. 

Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα και από αέρος επιχειρεί ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας 

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, δύο αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

φωτιά τώραΜεταμόρφωσηΕύζωνοιφωτιάΚορινθίαειδήσεις τώραΜεσσηνίαπυροσβεστική