Ελλάδα|17.07.2024 17:34

Χωρίς νερό εδώ και μέρες το Πευκοχώρι στη Χαλκιδική - Κάνουν προκρατήσεις στα εμφιαλωμένα

Newsroom

Σε απελπιστική και τραγική κατάσταση είναι οι κάτοικοι στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, καθώς εν μέσω καύσωνα, οι βρύσες έχουν στερέψει εδώ και δέκα ημέρες, ενώ τα ράφια των σούπερ μάρκετ να είναι άδεια. Μάλιστα, για να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι κάνουν ακόμη και προκρατήσεις σε εμφιαλωμένα νερά!

Δεν φτάνει το νερό ούτε για τα βασικά 

Μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές είναι αγανακτισμένοι με την άλλοτε ισχνή και άλλοτε παντελή έλλειψη υδροδότησης που τους ταλαιπωρεί εδώ και μέρες μέσα στο κατακαλόκαιρο και δεν τους επιτρέπει να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο τις βασικές τους ανάγκες.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ,  κάτοικοι και παραθεριστές είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, με την μόνη δεξαμενή νερού που υπάρχει, να μην επαρκεί ώστε να καλύψει την κατανάλωση, λόγω αυξημένου τουρισμού.

Κυνηγούν όσους σπαταλάνε νερό σε πότισμα 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίζεται στο δυτικό Πευκοχώρι, όπου βρίσκονται βίλες με γκαζόν και αγροτεμάχια τα οποία ποτίζονται και τραβούν πολύ νερό. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι επόπτες του δήμου έχουν βγει στο κυνήγι για όσους χαλάνε νερό... 

ειδήσεις τώραΧαλκιδικήνερόδιακοπή νερού