Ελλάδα|18.07.2024 14:51

Μεγάλη φωτιά ανάμεσα σε Τρίλοφο και Θέρμη: Αγωνία και τεράστια κινητοποίηση

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Τεράστια μάχη με τη φωτιά, δίνουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στον Τρίλοφο του Δήμου Θέρμης, αφού οι φλόγες «γλύφουν» διάσπαρτες κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή.

Αυτήν τη στιγμή η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καίει μέσα σε ρέμα αγροτοδασική έκταση. Μπορεί να απέχει περίπου χίλια μέτρα από την άκρη του οικισμού του Τριλόφου, ωστόσο, υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες κινδυνεύουν, μια και ο αρκετά ισχυρός άνεμος αλλάζει συνεχώς κατευθύνσεις

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Τριλόφου, Κοσμάς Τσιλιάς, η φωτιά έχει μεν κατεύθυνση αντίθετη από το χωριό, όμως οι εστίες είναι διάσπαρτες και ο άνεμος σε αρκετές περιπτώσεις αλλάζει φορά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν κατοικίες.

Εκκενώσεις σπιτιών

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 2:00 το μεσημέρι. Πολλές κατοικίες έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι ρίχνουν νερό στα σπίτια τους, για να σώσουν τις περιουσίες τους. Νωρίτερα οι κάτοικοι του οικισμού ενημερώθηκαν για την πυρκαγιά με σήμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Στην περιοχή επιχειρούν αυτήν τη στιγμή 44 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

πυροσβεστικήφωτιά τώραφωτιάειδήσεις τώραΘεσσαλονίκηΘέρμη