Ελλάδα|18.07.2024 23:00

Στις φλόγες μια εγκατάσταση «διαμάντι» των Ολυμπιακών Αγώνων: Καμμένα καθίσματα και ζημιές στο beach volley στο Φάληρο - Βίντεο του ethnos.gr

Κώστας Ασημακόπουλος

Μια από τις πιο λαμπερές κάποτε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αυτή του μπιτς βόλεϊ στο Φάληρο πήρε φωτιά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το βράδυ της Πέμπτης με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες ζημιές.

Καμμένα καθίσματα και ζημιές

Ειδικότερα, γύρω στις 9 το βράδυ της Πέμπτης 18/7, φλόγες ξεπήδησαν από τα στάδιο προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που στάθμευε κοντά λόγω και προγραμματισμένης συναυλίας στην πλατεία Νερού. Ευτυχώς, η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα αλλά οι ζημιές είναι σημαντικές. Έλιωσαν τριακόσια καθίσματα που ήταν για τους vips την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Τις προηγούμενες ημέρες βανδαλίστηκαν και εσωτερικοί χώροι της εγκατάστασης. 

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναμένεται να κάνει έκθεση με τα ευρήματα αλλά και τη διαπίστωση πως ο χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια και πλέον προσβάσιμος στους πολίτες καθώς έχει καταστραφεί η περίφραξη.

Το βίντεο του ethnos.gr

Η εγκατάσταση έχει ήδη υποστεί αρκετές φθορές με γκραφίτι και βανδαλισμούς καθώς παραμένει κλειστή και ανεκμετάλλευτη εδώ και 20 χρόνια. Η εγκατάσταση κόσμημα για την οποία παραμιλούσε όλη η υφήλιος δεν δόθηκε ποτέ στην οικεία ομοσπονδία. Φιλοξενούσε 20.000 θεατές σε κάθε αγώνα και ήταν από εκείνες που ήταν sold out πολλούς μήνες πριν.

«Nυχτώνει και εξαφανιζόμαστε»

«Ντρεπόμαστε για αυτό το χάλι. Είναι πολύ στενάχωρο. Φέρνουμε τους σκύλους μας για βόλτα αλλά μόλις νυχτώνει εξαφανιζόμαστε. Φοβόμαστε. Απλά τώρα ήρθαμε επειδή είδαμε τις πυροσβεστικές και τον κόσμο. Κρίμα, πολύ κρίμα», είπαν με οργή στο ethnos.gr κάτοικοι της περιοχής.

φωτιά τώραΟλυμπιακή εγκατάστασηΦάληροφωτιάειδήσεις τώρα