Ελλάδα|19.07.2024 12:15

Σύμη: Μετανάστης ξεβράστηκε σε παραλία - Τι εξετάζουν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό του

Ελευθερία Σπυράκη

Σε ημιλυπόθυμη κατάσταση εντοπίστηκε μετανάστης στις ακτές του Αγίου Γεωργίου στη Σύμη. Όλα συνέβησαν σήμερα νωρίς το πρωί όταν παραπλέον σκάφος που κινούνταν στην περιοχή εντόπισε τον άνδρα.

Άμεσα κλήθηκε το λιμενικό το οποίο έσπευσε στην περιοχή με σκάφος και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο λιμάνι όπου από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Κολυμπούσε για ώρες

Σύμφωνα με πληροφορίες το μόνο που είπε ο άνθρωπος αυτός στους διασώστες ήταν ότι κολυμπούσε ώρες. Οι αρχές περιμένουν να συνέλθει για να μπορέσουν να αντλήσουν πληροφορίες ωστόσο εικάζεται ότι ίσως και να επέβαινε σε κάποιο σκάφος και για άγνωστους λόγους αποφάσισε να πέσει στην θάλασσα ή ακόμη και να τον πέταξαν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντόπισαν δέκα μετανάστες  από το Κουβέιτ και προχώρησε στη σύλληψη των δύο διακινητών τους, ηλικίας 38 (υπήκοος Ουκρανίας) και 26 ετών (υπήκοος Ρουμανίας / Μολδαβίας).

Οι αλλοδαποί είχαν αποβιβαστεί από ένα ιστιοφόρο σκάφος στην περιοχή όρμου Πέδι Σύμης. Αμέσως, ένα περιπολικό σκάφος μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισε το ιστιοφόρο χωρίς επιβαίνοντες καθώς και ένα βοηθητικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Αρχικά το βοηθητικό σκάφος δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του Λιμενικού, ωστόσο το σκάφος ακινητοποιήθηκε και οι επιβαίνοντες του συνελήφθησαν. Παράλληλα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντόπισαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή τους δέκα μετανάστες, οι οποίοι αναγνώρισαν τον 38χρονο και τον 26χρονο ως τους χειριστές - κυβερνήτες του Ι/Φ και ως τους διακινητές που τους μετέφεραν από την περιοχή Μαρμαρίδας Τουρκίας.

Οι αλλοδαποί είχαν καταβάλλει το χρηματικό ποσό των πέντε χιλιάδων δολαρίων Η.Π.Α. ο καθένας. Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το Ι/Φ σκάφος