Ελλάδα|19.07.2024 14:13

Ημαθία: Ελεύθερος ο άνδρας που έδεσε το σκυλί του και το έσερνε στο δρόμο με το αμάξι

Newsroom

Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα - ενόψει της προκαταρκτικής εξέτασης που βρίσκεται σε εξέλιξη - αφέθηκε ο 84χρονος που συνελήφθη στην περιοχή της Ημαθίας , επειδή έδεσε στο αγροτικό του αυτοκίνητο ένα μεγαλόσωμο σκυλί και το έσερνε καθώς το όχημα βρισκόταν σε κίνηση.

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη μετά από καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. κι αφού αναρτήθηκε σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης βίντεο με την πράξη του. Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Βέροιας, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε νωρίτερα ο ηλικιωμένος, αποφάσισε να αρθεί η κράτησή του, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα και να περιληφθεί στη δικογραφία το πόρισμα από την κτηνιατρική εξέταση, για να αποφασιστεί στη συνέχεια η ποινική του μεταχείριση.

Ο 84χρονος, κατά πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι το σκυλί ήταν ιδιοκτησίας του κι ότι το βρήκε δηλητηριασμένο σε κτήμα που διατηρεί, οπότε αποφάσισε να το μεταφέρει με τον παραπάνω τρόπο σε σημείο όπου το εγκατέλειψε, υποδεικνύοντας στις Αρχές το μέρος αυτό.

Να σημειωθεί ότι ο ηλικιωμένος έχει βεβαρυμένο  παρελθόν, καθώς του είχε αφαιρεθεί σκυλί που είχε στην ιδιοκτησία του, επειδή το κακοποιούσε. Παρόλα αυτά κατάφερε να πάρει άλλο. 

κακοποίηση ζώωνΗμαθίασκύλοςειδήσεις τώρακακοποίηση