Ελλάδα|19.07.2024 14:21

Ροδόπη: Υπό έλεγχο η φωτιά στα Αμπελάκια - Τι είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών

Newsroom

Υπό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγη ώρα η φωτιά στα Αμπελάκια Ροδόπης, σύμφωνα με το δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών, Απόστολο Ιωάννου, με τους πυροσβέστες αυτήν τη στιγμή να σβήνουν κάποιες μικροεστίες.

Η φωτιά, η οποία ξέσπασε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης 19 Ιουλίου, προκάλεσε προβλήματα στην περιοχή, αφού μεταξύ άλλων κάηκαν δύο σπίτια, τα οποία, κατά τον κ. Ιωάννου, χρησιμοποιούνται ως εξοχικές κατοικίες.

«Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν άμεσα στην περιοχή και κατάφεραν να θέσουν πριν από λίγο υπό έλεγχο τη φωτιά. Πλέον οι πυροσβέστες σβήνουν κάποιες διάσπαρτες μικροεστίες. Βέβαια, κάηκαν δύο σπίτια από ξύλινες κατασκευές, τα οποία χρησιμοποιούνται ως εξοχικές κατοικίες, αφού η παραλία του Ίμερου είναι πολύ κοντά. Ευτυχώς, δεν κινδύνευσε κάποιος άνθρωπος. Από πολύ νωρίς εκκενώσαμε τον οικισμό των Αμπελακίων και πλέον σιγά – σιγά οι κάτοικοι επιστρέφουν», λέει στο ethnos.gr ο κ. Ιωάνου.

Κατά τον ίδιο, η φωτιά κατέκαψε χαμηλή βλάστηση και κάποια άλση με πεύκα που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. Δε σημειώθηκε κάποια αναστάτωση στην παραλία του Ίμερου, αφού την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, δεν υπήρχαν λουόμενοι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα, πέντε αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Ροδόπηφωτιάπυροσβέστες