Ελλάδα|19.07.2024 16:29

Λαμία: Στη φυλακή 61χρονος που χτύπησε τη γυναίκα και το παιδί του

Newsroom

Μία από τις πολλές υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας που απασχολούν το τελευταίο διάστημα την αστυνομία στη Φθιώτιδα, εκδικάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/7) από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

Κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη εναντίον της γυναίκας του και του ανήλικου γιου του, ένας 61χρονος από τη Λοκρίδα, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς το προηγούμενο 24ωρο.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του εκείνος τσακωνόταν με τον ανήλικο γιο τους και όταν του επιτέθηκε, εκείνη μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει και δέχτηκε και η ίδια χτύπημα στο πρόσωπο. Επιπλέον κατήγγειλε ότι υπήρξαν και στο παρελθόν βίαια επεισόδια και μάλιστα σε ένα από αυτά είχε χτυπήσει και ματώσει τη μύτη του παιδιού τους, ενώ η ίδια πολλές φορές είχε δεχτεί βρισιές αλλά και χτυπήματα με μπουνιές και κλωτσιές!

Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δικαστηρίου για ποιον λόγο ο 61χρονος ξεσπούσε σε εκείνη, είπε ότι την κατηγορούσε ότι τον κλέβει. «Ήταν και είναι επιθετικός. Ή εμένα θα χτυπούσε ή το παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά!

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος στην απολογία του δεν αρνήθηκε ότι είχε παρεκτραπεί και στο παρελθόν χρησιμοποιώντας βία σε διάφορες περιπτώσεις μέσα στην οικογένεια, ενώ το επίμαχο βράδυ η αργοπορία του μικρού και η συμπεριφορά του στο να μην τον ακούει ήταν που τον έκαναν «να πάρει ανάποδες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το Δικαστήριο φρόντισε να τον… ηρεμήσει, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 3 ετών με έκτιση μέρους ποινής στους 5 μήνες και η έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το Αυτόφωρο Μονομελές είχε επιβάλλει και το προηγούμενο 24ωρο σε έναν ακόμη κατηγορούμενο για ενδοοικογενειακή βία να εκτίσει ποινή φυλάκισης 5 μηνών (η αρχική ποινή 2 έτη), για τη συμπεριφορά του απέναντι στην ηλικιωμένη μητέρα του. Και σε αυτή την περίπτωση δεν είχε δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Πηγή: lamiareport

Λαμίαβίαειδήσεις τώρα