Ελλάδα|20.07.2024 17:20

Βικτώρια: 32 συλλήψεις για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών

Newsroom

Δικογραφία σε βάρος 32 ατόμων, 21 ανδρών και 11 γυναικών -κατά περίπτωση- για απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και φθορά ξένης ιδιοκτησίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο συγκέντρωσης-πορείας ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι σε υποομάδες, αποκόπηκαν από την υπόλοιπη πορεία και επιτέθηκαν με κοντάρια, μπογιές, πυροσβεστήρα, πέτρες, γυάλινα μπουκάλια και άλλα αντικείμενα σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης που βρίσκονταν στο σημείο, με αποτέλεσμα την πρόκληση φθορών υπηρεσιακού εξοπλισμού.

Οι αστυνομικοί, με τακτικές κινήσεις, χρήση χημικών και τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ και ΟΠΚΕ που έσπευσαν να ενισχύσουν πραγματοποίησαν 40 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων 32 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στην κατοχή τους, καθώς και στο σημείο όπου έλαβαν χώρα οι επιθέσεις, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα στειλιάρια, ξύλινο κοντάρι, έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, τρία κράνη, πυροσβεστήρας, τέσσερα σακίδια και τσαντάκι, δύο κινητά τηλέφωνα, πανό, γάντια και κλειδιά.

πλατεία Βικτωρίαςαστυνομίασυλλήψειςεπεισόδιαειδήσεις τώρα