Ελλάδα|20.07.2024 22:21

Κύκλωμα εκβιαστών: Βίντεο ντοκουμέντο από τους πυροβολισμούς σε νυχτερινό κέντρο

Newsroom

Η δράση της επονομαζόμενης «ομάδας συναγερμού» της συμμορίας των μπράβων που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Εκβιαστών αποτυπώνεται στο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας πολύ γνωστού νυχτερινού κέντρου της Αθήνας.

Ο επικεφαλής της ομάδας συναγερμού, με κλωτσιές και μπουνιές απωθεί έξω από τον μαγαζί έναν νεαρό για άγνωστο λόγο. Όταν, όμως, ένας 35χρονος φίλος του ανθρώπου που έχει ξυλοκοπηθεί, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, επικρατεί πανικός.

Η είσοδος του μαγαζιού ήταν γεμάτη με κόσμο. Βγάζει όπλο και πυροβολεί στον αέρα. Τόσο οι απλοί θαμώνες του μαγαζιού όσο και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τρέχουν προς τα μέσα. Ο 35χρονος, που λίγο αργότερα συνελήφθη, πλησιάζει την είσοδο και αυτή τη φορά πυροβολεί προς το εσωτερικό του κλαμπ.

Ο Ιρανός

Ένας 46χρονος Ιρανός, που κατηγορείται για τη συμμετοχή του στη σκληρή εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν-μπράβων, ήταν ο επικεφαλής τους «ομάδας συναγερμού», που συμμετείχε στο επεισόδιο.

Οι συγκεκριμένες ομάδες, «σχηματίζονταν» όταν υπήρχαν φασαρίες» που δεν ήταν δυνατόν να διαχειριστούν μόνοι τους οι «φύλακες» του κάθε «προστατευόμενου» μαγαζιού. Για την διευθέτηση των περιστατικών, επικοινωνούσαν μεταξύ τους αλλά και με άλλα άτομα, ενώνονταν και λειτουργούσαν ως «ομάδα κρούσης».

Τα μηνύματα μεταξύ τους

Τα μέλη του κυκλώματος, απέφευγαν να αναφέρονται συγκεκριμένα για τις ενέργειες τους και για τον ρόλο τους στην οργάνωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, σε εφαρμογές κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, αναφέρονται σε κάποιες από τις επιθέσεις. Τα μηνύματα που αντάλλασσαν μεταξύ τους ακόμα και μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις που πραγματοποιούσαν σοκάρουν, σύμφωνα με το OPEN:

  • Το βράδυ είχα να πάω να βάλω βόμβα σ’ ένα φορτηγό. Έχω και άλλοθι, έχω και άλλοθι. Γιατί άμα γίνει κάτι εγώ ήμουνα στον Π….ο με την γκόμενα, τί; Για το φόκο μιάμιση χήνα.
  • Ααα, εγώ το έκανα και κοιμήθηκα και ήσυχος, ξέρεις τι καλά κοιμήθηκα. Βέβαια είχα λίγο υπερένταση γιατί έλεγα πήραμε πεντακοσάρι αλλά…»

Την Παρασκευή, ολοκληρώθηκε ο κύκλιος των απολογιών. Από τους συνολικά 14 που βρέθηκαν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, οι 9 κρίθηκαν προφυλακιστέοι. 

Στην κορυφής της ιεραρχίας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ήταν ο 59χρονος Α.Γ. με το κωδικό όνομα «Αρκούδος».  Ο Α.Γ. φέρεται να έδινε εντολές για παροχή προστασίας και «χτυπήματα» σε καταστήματα. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν σπαθιά, περίστροφο, πιστόλι και 119.000 ευρώ.

Ο ρόλος του «Αρκούδου»

Οι τρεις υπαρχηγοί του κυκλώματος είναι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού.Πρόκειται για τον :

  • Κ.Ρ. Α, 32 ετών: Οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, φυσικός αυτουργός σε εμπρηστικές επιθέσεις. Βρέθηκαν πέντε πυροβόλα όπλα, και χειροβομβίδες. Είχε συλληφθεί 3 φορές στο παρελθόν.
  • Π.Π., 36 ετών: Οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, φυσικός αυτουργός σε εμπρηστικές επιθέσεις. Βρέθηκαν φυσίγγια και μαχαίρια. Πρόκειται για σεσημασμένο με συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενδοοικογενειακή βία και εκβιασμούς.
  • Σ.Β., 30 ετών: Οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, φυσικός αυτουργός σε εμπρηστικές επιθέσεις. Βρέθηκαν πιστόλι, περίστροφο και αναδιπλούμενα μαχαίρια.
νυχτερινό κέντροεκβιασμοίεκβιασμόςκύκλωμαπυροβολισμόςειδήσεις τώρα