Ελλάδα|21.07.2024 09:31

Δίστομο: Νεκρός οδηγός φορτηγού - Βίντεο με το όχημα λίγο πριν πέσει στον γκρεμό

Newsroom

Ένας άνδρας, πατέρας τριών παιδιών, βρήκε τραγικό θάνατο στο Δίστομο όταν, σύμφωνα με αναφορές, τα φρένα του φορτηγού του υπερθερμάνθηκαν, με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό και να τυλιχτεί στις φλόγες.

«Ακούσαμε το μπαμ, είδαμε καπνό, θα μπορούσε να είχε σκοτωθεί κόσμος», δηλώνει ο κ. Σταθάς, δήμαρχος Διστόμου - Αράχωβας, στο Star. Στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας φαίνεται το φορτηγό να κινείται γρήγορα στην παραλιακή λεωφόρο στην περιοχή Άσπρα Σπίτια στο Δίστομο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, κατέληξε στον γκρεμό.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Παρασκευής (19/7). Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο οδηγός αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα φρένα του φορτηγού. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποφύγει τη σύγκρουση με άλλα οχήματα.

«Φαίνεται ότι ο οδηγός έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του. Χτυπούσε συνέχεια κόρνες για να ειδοποιήσει τους επερχόμενους οδηγούς. Μετά έχασε τον έλεγχο, ακριβώς στη στροφή με αποτέλεσμα να καταλήξει στον γκρεμό», αναφέρουν στο Star.

Το φορτηγό διαλύθηκε στα δύο και πήρε φωτιά. Λουόμενοι από την παραλία έσπευσαν στο σημείο ενώ η Πυροσβεστική έφτασε άμεσα σε μια προσπάθεια να απεγκλωβίσει τον άτυχο οδηγό. Η Τροχαία έχει στην κατοχή της το βίντεο και συλλέγει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ αναμένεται και πραγματογνωμοσύνη στο φορτηγό για να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος.

ειδήσεις τώραΔίστομοτροχαίοτροχαίο δυστύχημα