Ελλάδα|21.07.2024 12:41

Έβρος: Διακινητής πίσω από τον πυροβολισμό του συνοριοφύλακα; - Σώθηκε για 2 χιλιοστά ο 56χρονος

Newsroom

Σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, νοσηλεύεται ο 56χρονος συνοριοφύλακας ο οποίος τραυματίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου από πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά και ενώ εκτελούσε περιπολία σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης, ο τραυματίας -ο οποίος έφερε τραύματα στην αριστερή κοιλιακή χώρα- μεταφέρθηκε αρχικά από τους συναδέλφους του στο Κέντρο Υγείας Σουφλίου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Αναφορικά με τον τραυματισμό σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σημειώνεται πως το περιστατικό -το οποίο ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές- σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου περίπου στις 18.30 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, όπου Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

2 χιλιοστά έσωσαν τη ζωή του

Όπως ανέφεραν οι γιατροί του «αν η σφαίρα πήγαινε δύο χιλιοστά πιο κάτω, τα πράγματα θα ήταν δυσκολότερα καθώς μπορεί να έχανε το λεπτό του έντερο».

Ποιο είναι το βασικό σενάριο που εξετάζεται 

Ανάλογα περιστατικά με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν. Αυτό που εξετάζεται ως ενδεχόμενο είναι πως πρόκειται για σκληρούς διακινητές από την Τουρκία, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν τους μετανάστες λόγω του ότι φτάνει στο τέλος του και η δεύτερη φάση επέκτασης του φράκτη που θα δυσκολέψει περισσότερο την διακίνηση.

Εξετάζονται οι κάμερες στον Έβρο από την ΕΛ.ΑΣ. 

Παράλληλα, οι έρευνες για το περιστατικό είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την Ελληνική Αστυνομία θα εξετάζει σήμερα τις κάμερες που βρίσκονται σε πολλά σημεία κατά μήκος του ποταμού του Έβρου για στοιχεία, για το αν έχει καταγραφεί ο πυροβολισμούς και από πού προήλθε.

Η πρώτη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό.

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά. Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

συνοριοφύλακεςσυνοριοφύλακαςΈβροςειδήσεις τώραχειρουργική επέμβαση