Ελλάδα|21.07.2024 16:10

Έβρος: Η κατάσταση της υγείας του συνοριοφύλακα που δέχθηκε πυροβολισμό – Τα νεότερα

Newsroom

Σε σταθερή κατάσταση νοσηλευέται ο συνοριοφύλακας που δέχθηκε πυροβολισμό προερχόμενο τα τουρκικά εδάφη, από άγνωστο, κατά τη διάρκεια περιπολίας στο Σουφλί.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μετεγχειρητική πορεία είναι ομαλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης ο 56χρονος -ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας- βρίσκεται σε επικοινωνία με το περιβάλλον.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί του «αν η σφαίρα πήγαινε δύο χιλιοστά πιο κάτω, τα πράγματα θα ήταν δυσκολότερα καθώς μπορεί να έχανε το λεπτό του έντερο».

Το χρονικό και το επικρατέστερο σενάριο

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο συνοριοφύλακας τραυματίστηκε χθες το απόγευμα από πυρά προερχόμενα από την τουρκική πλευρά στη διάρκεια περιπολίας σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας.

Ανάλογα περιστατικά με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν. Αυτό που εξετάζεται ως ενδεχόμενο είναι πως πρόκειται για σκληρούς διακινητές από την Τουρκία, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν τους μετανάστες λόγω του ότι φτάνει στο τέλος του και η δεύτερη φάση επέκτασης του φράκτη που θα δυσκολέψει περισσότερο την διακίνηση.

Παράλληλα, οι έρευνες για το περιστατικό είναι σε πλήρη εξέλιξη, με την Ελληνική Αστυνομία θα εξετάζει σήμερα τις κάμερες που βρίσκονται σε πολλά σημεία κατά μήκος του ποταμού του Έβρου για στοιχεία, για το αν έχει καταγραφεί ο πυροβολισμούς και από πού προήλθε.

ΈβροςσυνοριοφύλακεςτραυματίαςΤουρκίαειδήσεις τώραΣουφλί