Ελλάδα|21.07.2024 17:40

Πανσέληνος Ιουλίου 2024: Απόψε το μαγικό «Φεγγάρι του Ελαφιού»

Newsroom

Σήμερα κορυφώνεται η πανσέληνος Ιουλίου, με το «Φεγγάρι του Ελαφιού» να φωτίζει το νυχτερινό ουρανό, χαρίζοντας μαγικές εικόνες. Πρόκειται για την τελευταία «κανονική» πανσέληνο: Στη συνέχεια θα κάνουν την εμφάνισή τους τέσσερις διαδοχικές «υπερ-πανσέληνοι».

Γιατί ονομάστηκε Πανσέληνος του Ελαφιού

Το όνομα «Πανσέληνος του Ελαφιού», προέκυψε, διότι σύμφωνα με την παράδοση κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα νέα κέρατα των αρσενικών ελαφιών άρχιζαν να βγαίνουν από το μέτωπό τους, «καλυμμένα» με βελούδινo και απαλό τρίχωμα.

Παρόλαυτα διατηρεί και μερικά άλλα ονόματα όπως : «Πανσέληνος του Κεραυνού» «Πανσέληνος του Σανού», «Πανσέληνος του Υδρόμελου».

Δωρεάν είσοδος στο μουσείο Μαρία Κάλλας

Το Μουσείο Μαρία Κάλλας και το ιστορικό Ωδείο Αθηνών υποδέχονται το κοινό για δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές με ελεύθερη είσοδο.

Στις 21 Ιουλίου από τις 20:00 έως τις 23:00 και στις 19 Αυγούστου από τις 19:00 έως τις 23:00, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το απεριτίφ τους από το cafe του μουσείου, να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους και να ανακαλύψουν τη ζωή και το έργο της μεγάλης ντίβας της όπερας. Στον τρίτο όροφο, σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μουσική εμπειρία. Ελάτε να απολαύσετε δύο μαγευτικές μουσικές βραδιές γεμάτες τέχνη και μελωδίες, υπό το φως της πανσέληνου, με φόντο τη εντυπωσιακή θέα της Ακρόπολης.

Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις αποτελούν συνέχεια της ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής συνεργασίας του Μουσείου Μαρία Κάλλας με το Ωδείο Αθηνών -όπου ξεκίνησε να φοιτά η Μαρία Κάλλας το 1939- που έχει ως στόχο την ανάδειξη του Μουσείου ως χώρου άσκησης & ανάδειξης νέων μουσικών.

φεγγάριπανσέληνοςειδήσεις τώρα