Ελλάδα|21.07.2024 20:35

Έβρος: Και δεύτερο χειρουργείο για τον συνοριοφύλακα που δέχθηκε πυροβολισμό

Newsroom

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται και θα παραμείνει σε ΜΑΦ για τα επόμενα 24ωρα ο συνοριοφύλακας που δέχθηκε πυροβολισμό καθώς περιπολούσε στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου, από άγνωστο που βρισκόταν στην τουρκική όχθη.

Ο 56χρονος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα χρειαστεί και νέο χειρουργείο καθώς στην πρώτη επέμβαση οι γιατροί δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα. Ο λόγος είναι πως υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του.

Το χρονικό

Ο συνοριοφύλακας, μαζί με συναδέλφους του, εκτελούσε υπηρεσία με όχημα, από το οποίο είχαν αποβιβαστεί, καθώς είχαν διαπιστώσει πως υπήρχε κινητικότητα από την απέναντι πλευρά, παράτυπων μεταναστών, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να περάσει κανείς στην χώρα μας.

Μάλιστα άκουσαν πυροβολισμούς, δίχως, όπως μας μεταφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, να είναι σε θέση να πουν αριθμό. Και ο ίδιος όταν ξύπνησε δεν ήταν σε θέση να πει ποιος τον πυροβόλησε.

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη από τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές και μάλιστα από την πρώτη στιγμή έχουν ενημερωθεί και οι τουρκικές αρχές, έτσι ώστε να διεξάγουν σχετική έρευνα.

Στο πλαίσιο αυτό έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών, έτσι ώστε να εξετάσουν και εκείνοι τα μέσα καταγραφής που διαθέτουν προκειμένου να δουν εάν μπορούν να ταυτοποιήσουν το άτομο, ή τα άτομα που άνοιξαν πυρ.

ειδήσεις τώρασυνοριοφύλακαςχειρουργική επέμβασησυνοριοφύλακεςχειρουργείοΈβρος