Ελλάδα|21.07.2024 21:21

Κέρκυρα: Πώς σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα – Η στιγμή του απεγκλωβισμού από το λεωφορείο μητέρας με το παιδί της

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Στο πένθος έχει βυθιστεί η  Κέρκυρα, μετά το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Σγόμπου, όταν τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε βρετανούς επισκέπτες, συγκρούστηκε με σταθμευμένο φορτηγό.

Μάλιστα η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που μέρος του λεωφορείου σφηνώθηκε στη νταλίκα, με αποτέλεσμα η επιχείρηση απεγκλωβισμού να διαρκέσει πάνω από 1,5 ώρα. Από την σφοδρή πρόσκρουση έχασε την ζωή του ο 31χρονος οδηγός, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη τρία άτομα: ένας Βρετανός και μια μητέρα με το παιδί της.

Προληπτικά στο νοσοκομείο οι τουρίστες

Στο σημείο επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με 5 οχήματα, οι οποίοι ανέσυραν από το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι τουρίστες, χωρίς τις αισθήσεις του τον άτυχο οδηγό, ενώ απεγκλώβισαν τραυματισμένους μία γυναίκα και ένα ανήλικο παιδί που παρελήφθησαν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ένα άτομο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι, ενώ στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν και άλλοι επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου. Τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Τροχαίας Κέρκυρας.

τροχαίοτροχαίο δυστύχημαλεωφορείοτουρίστεςειδήσεις τώραΚέρκυρα