Ελλάδα|22.07.2024 14:00

Έβρος: Στο «μικροσκόπιο» συγκεκριμένο κύκλωμα διακινητών - Η απάντηση της Τουρκίας και οι καταθέσεις των συνοριοφυλάκων

Newsroom

Οι έρευνες για τον πυροβολισμό του συνοριοφύλακα στον Έβρο «τρέχουν», με Ελλάδα και Τουρκία να βρίσκονται σε συνεργασία και να ανταλλάζουν πληροφορίες. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως στο «μικροσκόπιο» έχει μπει συγκεκριμένο κύκλωμα λαθροδιακινητών.

Η τουρκική πλευρά έχει ενημερώσει τις ελληνικές Αρχές πως κάνει έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο για τα παράνομα κυκλώματα και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακαλύψει κάτι. Τονίζουν πως θα συνεχίσουν την έρευνά τους και ζήτησαν από την Ελλάδα ό,τι καινούριο στοιχείο περιέλθει στα χέρια των Αρχών να ενημερωθεί και η Τουρκία, ώστε να συνεχίσει τις έρευνες.

Στο «μικροσκόπιο» συγκεκριμένο κύκλωμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, όλα δείχνουν ότι ερευνούν για ένα συγκεκριμένο κύκλωμα λαθροδιακινητών που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο πέρασμα. Πρόκειται για ένα πέρασμα με πυκνή βλάστηση, στο οποίο δεν υπάρχει ακόμα φράχτης.

Μάλιστα, είναι ένα σημείο για το οποίο τα τεχνικά μέσα, τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας, δεν είχαν εικόνα.

Τι περιέγραψαν οι συνοριοφύλακες που ήταν παρόντες στο συμβάν

Την ίδια ώρα, κάθε λεπτομέρεια για το περιστατικό έχουν δώσει και οι υπόλοιποι συνοριοφύλακες που ήταν μπροστά στους πυροβολισμούς.

Συγκεκριμένα, είπαν ότι «είδαμε στην απέναντι όχθη, που είναι τουρκικό έδαφος, μια ομάδα παράτυπων μεταναστών. Δεν προλάβαμε καν να μετρήσουμε πόσοι ήταν και ξεκινήσαμε διαδικασία αποτροπής. Ξαφνικά, ακούσαμε πυροβολισμούς και ο συνάδελφός μας είπε ότι κάτι τον έκαψε στην κοιλιά. Τον αρπάξαμε και τον πήγαμε στο νοσοκομείο».

Για την υπόθεση ενημερώνεται και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και οι δύο χώρες είναι σε συνεργασία και σε ανταλλαγή πληροφοριών.

Έβροςσυνοριοφύλακεςπυροβολισμοίειδήσεις τώραπυροβολισμόςΤουρκία