Ελλάδα|22.07.2024 14:54

Φωτιά τώρα στον Ωρωπό, στο Συκάμινο

Κώστας Ασημακόπουλος

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Νέο Συκάμινο του Δήμου Ωρωπού. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει σε αγροτοδασική έκταση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρότι το σημείο έχει καεί στο παρελθόν, έχει πλέον αναγεννηθεί πλήρως με αποτέλεσμα να υπάρχει πυκνή φυτοκάλυψη. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Κατά πληροφορίες, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης τραυματίστηκε εθελοντής πυροσβέστης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κατάστασή του δεν κρίνεται σοβαρή. Μετέβη στο Κέντρο Υγείας για τις πρώτες βοήθειες και από εκεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού:

Εθελοντής Πυροσβέστης Εθελοντικης Ομάδας της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Ωρωπού μετά από εισπνοή καπνών. Αρχικά του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο από τον γιατρό και πρώην δήμαρχο Ωρωπού Γιαννη Οικονομακο και με τη βοήθεια άλλων εθελοντων διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ωρωπού. Εκεί ο με τη βοήθεια του γιατρού Αντώνη Μοναστηριώτη και του νοσηλευτικου προσωπικού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οξυγόνο. Διαπιστώθηκε πως είναι εκτός κινδύνου ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο με το ασθενοφόρο του Δήμου Ωρωπού για να υποβληθεί σε πλήρεις ιατρικές εξετάσεις. Στο Κέντρο Υγείας Ωρωπού βρέθηκε άμεσα ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημακης. Ευχόμαστε περαστικά στον εθελοντή μας και θα είμαστε στο πλευρό του.

Για την πυρκαγιά ενεργοποιήθηκε και το 112:

Δείτε βίντεο από τη φωτιά:

φωτιά τώραΩρωπόςειδήσεις τώραφωτιά