Ελλάδα|23.07.2024 13:19

Κρήτη: Στην εισαγγελέα η δικογραφία για τον άγριο ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού - Τι λέει ο δικηγόρος του

Newsroom

Στα χέρια της εισαγγελέως βρίσκεται πλέον η δικογραφία της υπόθεσης του άγριου ξυλοδαρμού του 49χρονου Ελληνοκαναδού σε μπαρ στο κέντρο του Ηρακλείου.

Η εισαγγελική λειτουργός θα αξιολογήσει τα στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να αποφανθεί για την ποινική δίωξη των δύο νεαρών Κρητικών δραστών που έχουν ταυτοποιηθεί. Σημειώνεται πως στο επεισόδιο υπήρξε εμπλοκή και άλλων προσώπων, προς το παρόν όμως δεν έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία τους, σύμφωνα με το cretapost. 

Η υπόθεση έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, ενώ τη Δευτέρα επισκέφθηκε το θύμα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο η Καναδή πρέσβης, ενώ τις προηγούμενες ημέρες το ενδιαφέρον της είχε εκδηλώσει και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος του θύματος

Ο δικηγόρος του 49χρονου Μανόλης Τρούλης έκανε λόγο για ένα απίστευτης αγριότητας συμβάν με θύμα τον πελάτη του, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα οι δράστες να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τις πράξεις τους.

Μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ ΤV, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο Ελληνοκαναδός, το θύμα αυτής της αναίτιας και απρόκλητης επίθεσης, αναρρώνει μετά από πολύωρο χειρουργείο έξι ωρών στο κεφάλι. Είναι βέβαιο ότι κινδύνευσε η ζωή του. Οι δράστες στόχευαν στο κεφάλι του θύματος και αυτό σημαίνει ότι υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση. Αυτή η βάναυση επίθεση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη, γι’ αυτό τα μέλη της οικογένειας θα πράξουν ό,τι είναι αναγκαίο, προκειμένου να λογοδοτήσουν οι δράστες και να οδηγηθούν άμεσα στη φυλακή. Πρέπει όλοι να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, ότι τέτοιας αγριότητας συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από κανένα. Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι οι δράστες έπεσαν πάνω από το θύμα σαν αγέλη. Δεν ξέρω ποιος θα μπορούσε να μπει ανάμεσα σε πέντε οι οποίοι με τόση αγριότητα χτυπούν έναν. Ακριβώς το γεγονός ότι δεν προσπάθησε κανείς να σταματήσει αυτό που γινόταν, φανερώνει ότι η αγριότητα ήταν τέτοια που δεν επέτρεψε σε κάποιον να προσφέρει την βοήθειά του στο θύμα. Οι περαστικοί φοβήθηκαν για την ζωή της και αυτό είναι προφανές γιατί εκείνη την ώρα η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο».


Το χρονικό της άγριας επίθεσης 

Τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου, ο 49χρονος Ελληνοκαναδός, ο οποίος βρισκόταν για διακοπές στην Κρήτη, διασκέδαζε μαζί με την οικογένειά του σε κεντρικό μαγαζί της πόλης του Ηρακλείου, εκεί βρισκόταν και η παρέα των Κρητικών. Μία απλή παρατήρηση του θύματος, το οποίο κάηκε στο χέρι από το τσιγάρο ενός από την παρέα, φαίνεται ότι ήταν η αφορμή της επίθεσης. Κατά την έξοδό τους από το μαγαζί ξυλοκόπησαν, μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών του, τον 49χρονο.

Μάλιστα, χτυπήματα δέχτηκαν η σύντροφος του Ελληνοκαναδού και ο γιος της, ενώ και ο δεύτερος γιος του θύματος τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με την προανάκριση που έκανε η ΕΛ.ΑΣ., ταυτοποιήθηκαν δύο πρόσωπα, ένας 32χρονος με καταγωγή από χωριό του Μυλοποτάμου και ένας 33χρονος από περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου. Αναζητούνται άλλα δύο άτομα.

έρευνεςειδήσεις τώραΚρήτηνοσοκομείοξυλοδαρμόςεισαγγελέας