Ελλάδα|23.07.2024 13:28

Καλαμάτα: Λουκέτο σε παραλιακό μαγαζί για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού

Newsroom

Λουκέτο μπήκε σε παραλία στην Καλαμάτα για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού.  Νωρίς το πρωί της Δευτλερας στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου πήγαν στο παραλιακό κατάστημα και δήλωσαν τη σφράγισή του, κλείνοντας το χώρο με κόκκινες κορδέλες και αναρτώντας πινακίδες ότι απαγορεύεται η είσοδος. Παράλληλα, στο κατάστημα επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με το νόμο, κατά της διαταγής σφράγισης και διακοπής λειτουργίας επιτρέπεται η άσκηση αίτησης ακυρώσεως στο κατά τόπον αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο. Η αίτηση ακυρώσεως ασκείται εντός πέντε ημερών από την κοινοποίηση ή την τοιχοκόλληση και η συζήτησή της προσδιορίζεται σε δικάσιμο που δεν απέχει περισσότερο από επτά ημέρες από την κατάθεσή της.

350 καταγγελίες στο MyCoast για παραλίες στη Μεσσηνία

Μέχρι τις αρχές Ιουλίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyCoast είχαν γίνει περίπου 350 καταγγελίες για παραλίες στη Μεσσηνία και βρίσκονταν στα χέρια της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου. Από αυτές οι περισσότερες αφορούσαν στην Καλαμάτα και τη Στούπα στη Μάνη, σύμφωνα με το tharrosnews.

Αντιδρούν οι επαγγελματίες

Τα αυστηρά μέτρα που προβλέπει ο νέος νόμος έχουν φέρει πολλούς επαγγελματίες σε δεινή θέση, καθώς καλούνται να δαπανήσουν σημαντικά ποσά για να συμμορφωθούν, είτε να επιμείνουν στην κατάσταση που χρόνια διατηρούν και να κινδυνεύουν με κλείσιμο της επιχείρησης και βαριά πρόστιμα. 

ειδήσεις τώραΚαλαμάταπαραλίαΛουκέτο