Ελλάδα|23.07.2024 19:21

Μάτι: «Τρεις φορές ήρθα στο χείλος του θανάτου» - Συγκλονίζει η πιο βαριά τραυματίας

Newsroom

Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια της κ. Πηνελόπης η οποία είναι επιζήσασα της τραγωδίας στο Μάτι. Μετά το τέλος εκδήλωσης για τα έξι χρόνια από την τραγωδία, εξήγησε πώς βιώνει τη σημερινή ημέρα που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης αλλά και πώς κατάφερε να ξεπεράσει τα σωματικά και ψυχικά της τραύματα.

Όπως δήλωσε η ίδια στην ΕΡΤ, είναι η επιζήσασα με τις περισσότερες αναπηρίες. «Έχω γίνει νευροπαθής τελικού σταδίου, έχω πάθει θρομβώσεις, έχω χάσει την ακοή μου», είπε αναφερόμενη σε κάποια από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Τι είπε για την ημέρα της φωτιάς

Σε ερώτηση για το πώς βίωσε την τραγωδία την ημέρα της φωτιάς, είπε: «Ένιωσα την απόλυτη μοναξιά. Δεν κάηκα στο σπίτι μου γιατί έφυγα, αλλά εκεί που κάηκα ήμουν εντελώς μόνη και δεν θα μπορούσαν να με βρουν κιόλας αν καιγόμουν πραγματικά. Με έκαψαν τα κουκουνάρια που έπεφταν από το δέντρο πάνω μου, δεν υπήρχε καλυμμένη βεράντα και ήταν σαν αναμμένα κάρβουνα, αλλά ήταν τόση η αδρεναλίνη που τα έδιωχνα με τα χέρια μου και για αυτό κάηκα».

Έχοντας νοσηλευθεί πάνω 17 μήνες, δήλωσε ότι είναι η επιζήσασα με τη μεγαλύτερη διάρκεια νοσηλείας. «Τρεις φορές ήρθα στο χείλος του θανάτου» δήλωσε και τόνισε ότι στη φωτιά έχασε και γνωστούς της.

«Η φύση θέλησε να ζήσω. Το είδα σαν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής και σκέφτηκα ότι με όσες αναπηρίες και αν έχω, ξαναγράφω το βιβλίο της ζωής μου από την αρχή», κατέληξε η κ. Πηνελόπη.

ΜάτιΜάτι πυρκαγιάειδήσεις τώραφωτιά