Ελλάδα|24.07.2024 10:12

Βίντεο ντοκουμέντα από τους ληστές που «ρήμαζαν» καταλύματα στη Μύκονο - Σε βράχους έκρυβαν τα κλοπιμαία

Ευλαμπία Ρέβη

Βίντεο ντοκουμέντο από την δράση της συμμορίας που διέπραττε κλοπές στη Μύκονο εξασφάλισε και παρουσιάζει το ethnos.gr. Όπως φαίνεται και στα πλάνα που κατέγραψε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης οι δράστες δεν έχουν λάβει ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας, ενώ δεν καλύπτουν καν το πρόσωπο και τα χέρια τους. Μπαίνουν στο σπίτι, αρπάζουν ό,τι βρουν και φεύγουν χαλαροί έχοντας απλώς φορέσει την κουκούλα από την μπλούζα τους.

Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες σε έναν 32χρονο υπήκοο Αλβανίας, ενώ αναζητούν άλλον έναν 21χρονο ομοεθνή του και τουλάχιστον άλλους δύο που δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Ζούσαν σε σκηνή μέσα στους βράχους

Όπως καταγράφεται και σε άλλο βίντεο ντοκουμέντο οι δράστες αμέσως μετά τις κλοπές πήγαιναν σε υπαίθριο χώρο «καβάτζα» και μάλιστα έμεναν εκεί προσωρινά μέσα σε σκηνή, ενώ έκρυβαν τη λεία τους ανάμεσα σε βράχους.

Πιο αναλυτικά, με βάση το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. κατά την έρευνα στο σημείο «εντοπίστηκε ανάμεσα σε μεγάλους βράχους και σε εσοχή αυτών, εγκατεστημένη σκηνή τύπου κάμπινγκ, στρώμα, είδη ρουχισμού, προσωπικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης και τρόφιμα, από τα οποία διαπιστώθηκε η πρόσφατη παρουσία περισσοτέρων του ενός στο σημείο.

Επιπλέον, σε μικρή απόσταση, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα ανάμεσα στις ρωγμές-σχισμές των βράχων και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια και μεταλλικό κοπίδι), γάντια, μάσκες, περιλαίμια, δύο ζεύγη κιάλια, χρυσαφικά, κοσμήματα, ρολόγια, είδη ρουχισμού, προσωπικά αντικείμενα, τρόφιμα, μία επαναληπτική καραμπίνα μάρκας BERETTA, 1 πορτοφόλι με το χρηματικό ποσό των 195 ευρώ, το Δελτίο ταυτότητας και η άδεια οδήγησης» ενός ασύλληπτου δράστη.

Από τα ανευρεθέντα πειστήρια και την ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσης έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις κλοπών χρήματων και αντικειμένων η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από 55.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι μεταξύ των πειστηρίων το κυνηγετικό όπλο που βρέθηκε διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί το 2022.

Πώς έγινε η σύλληψη στη Μύκονο

Κατά την αναζήτηση των δραστών περιπολούντες αστυνομικοί και στελέχη Ο.Π.Κ.Ε. πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας εντόπισαν τους κατηγορούμενους, να κινούνται πλησίον της «καβάτζας», οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι τον επικείμενο έλεγχο τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο, αργότερα κατά την εξέλιξη των ερευνών εντοπίσθηκε εκ νέου ο 32χρονος και συνελήφθη καθώς επιχείρησε να διαφύγει.

Ο 32χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, ενώ μέρος των κατασχεθέντων ευρημάτων που αναγνωρίστηκε, αποδόθηκε στα θύματα.


Πώς δρούσαν οι ληστές της Μυκόνου

Με βάση το modus operandi των δραστών «χτυπούσαν» με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά και διέπρατταν κλοπές σε τουριστικά καταλύματα απ’ όπου αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ειδή ρουχισμού-ένδυσης, ρολόγια και προσωπικά αντικείμενα.

Ειδικότερα, για το χρονικό διάστημα από 06/07/2024 έως 20/07/2024, βραδινές ώρες, στην περιοχή «Ληνώ» και Αεροδρομίου Μυκόνου, τα μέλη της συμμορίας είτε παραβίαζαν παράθυρα και μπαλκονόπορτες, είτε εισέρχονταν από ανασφάλιστες θύρες και παράθυρα σε τουριστικά καταλύματα και οικίες διαπράττοντας κλοπές και διαρρήξεις.

συμμορίακλοπέςΜύκονοςληστείεςειδήσεις τώρα