Ελλάδα|24.07.2024 19:17

Φωτιά τώρα: Μάχη με τις φλόγες σε πολλές περιοχές - Η εικόνα από τα μέτωπα

Newsroom

Σε συναγερμό για τις φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας βρίσκεται η Πυροσβεστική, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη πύρινα μέτωπα σε ΧανιάΚιλκίς και Καβάλα. Ισχυρές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το 112 που έχει στείλει μπαράζ μηνυμάτων για εκκενώσεις στα Χανιά, όπου η μεγάλη φωτιά καίει εκτός ελέγχου. 

Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο στα Χανιά

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Χανιά, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο χωριό Αγριλές Σελίνου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η εικόνα παραμένει ανησυχητική, με τις δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 88 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα, 28 οχήματα, τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Εκκενώσεις από το 112

Το 112 έστειλε νέο μήνυμα για εκκενώσεις. «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Μάζα και Παππαδιανά Χανίων απομακρυνθείτε προς Τεμένια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 για εκκένωση στους οικισμούς Αγριλές και Λιβάδα και απομάκρυνση προς Ροδοβάνι.

Δείτε βίντεο

Μέτωπο στο Κιλκίς

Πυκνή δασική έκταση κατακαίει η πυρκαγιά, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ξέσπασε γύρω στις 1:30 το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιουλίου, στην περιοχή Κορώνα του Δήμου Παιονίας, στο Κιλκίς.

Από την πυρκαγιά αυτήν τη στιγμή και με βάση τη φορά των ανέμων δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Καλύτερη εικόνα στην Καβάλα

Την ίδια ώρα καλύτερη εικόνα με διάσπαρτες εστίες εμφανίζει και η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί σε δασική έκταση στον Άγιο Χριστόφορο του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Επιχειρούν 33 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 7ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Ζάκυνθο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης για φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φιολίτης της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 4 αεροσκάφη. Το μέτωπο έχει οριοθετηθεί.

Χανιάφωτιά τώραειδήσεις τώραφωτιά