Ελλάδα|25.07.2024 09:25

Προβληματισμός και διαφωνίες για τον υπερτουρισμό στη Σαντορίνη: Δεν έγινε «lockdown σε τουρίστες» λέει δημοτικός σύμβουλος

Newsroom

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το θέμα του υπερτουρισμού στη Σαντορίνη. Μια ανάρτηση, η οποία κατέβηκε στη συνέχεια, προέτρεπε τους ντόπιους μάλιστα να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους καθώς είχε φτάσει στο νησί κρουαζιερόπλοιο με 17.000 τουρίστες, προκαλώντας αντιπαράθεση. 

«Αναρμόδιος να βγάλει τέτοια ανακοίνωση ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητα Θήρας»

Ο δημοτικός σύμβουλος της Σαντορίνης Μ. Ορφανός ανέφερε στο OPEN και την εκπομπή Ώρα Ελλάδος πως «δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεν τίθεται θέμα. Ήταν μια ατυχής ανάρτηση του προέδρου της τοπικής κοινότητας της Θήρας, ο οποίος είναι αναρμόδιος να βγάλει μια τέτοια ανάρτηση. Η ανάρτηση κατέβηκε αλλά δεν ανασκεύασε. Η Σαντορίνη είναι ένας φιλόξενος τόπος, μπορεί να συμβιώσουν και οι άνθρωποι που έρχονται, ενώ και ο τουρισμός είναι αυξημένος αλλά βασικά το να επιβιώσουν και οι μόνιμοι κάτοικοι. Δεν τίθεται θέμα κανενός lockdown».

«Να φτιαχτούν υποδομές» 

Σε ερώτηση εάν αντέχει η Σαντορίνη τον υπερτουρισμό, ο κ. Ορφανός απάντησε: «Δύο πράγματα θέλει η Σαντορίνη. Πρώτον σωστές υποδομές και δεύτερον, διαχείριση. Πρέπει αυτή τη στιγμή ο τόπος που διαφημίζει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, να πέσει η κυβέρνηση πάνω στο νησί για να φτιαχτούν υποδομές».

«Η Σαντορίνη μπορεί να φιλοξενήσει οποιονδήποτε επισκέπτη έρθει στο νησί», τόνισε.

Τι αναφέρει η ανάρτηση που κατέβηκε άρον άρον 

Η ανακοίνωση δημοσιεύθηκε στη σελίδα στο Facebook «Τοπική Κοινότητα Θήρας» και κατέβηκε άρον άρον ανέφερε: 

«Έκτακτη Ανακοίνωση. Άλλη μια δύσκολη ημέρα για την πόλη και το νησί μας με την έλευση 17.000 επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια !!! Παρακαλούμε την προσοχή σας και όσο μπορούμε ελαττώνουμε τις μετακινήσεις μας !!!».

Σαντορίνητουρισμόςανάρτησηειδήσεις τώρα