Ελλάδα|25.07.2024 14:44

Λάρισα: «Ακούσαμε "το παιδί μου πνίγεται"» - Η διασώστρια που έσωσε την 3χρονη περιγράφει τις αγωνιώδεις στιγμές

Newsroom

Η εθελόντρια διασώστρια Δέσποινα Ταστεμίρογλου περιέγραψε τις δραματικές και αγωνιώδεις στιγμές που έζησε το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιουλίου, στην παραλία των Μεσαγγάλων στον νομό Λάρισας, αλλά και τη σωτήρια, όπως αποδείχθηκε, παρέμβαση της για τη σωτηρία της ζωής του 3χρονου κοριτσιού.

«Ακούσαμε φωνές από έναν πατέρα, "το παιδί μου πνίγεται". Βγάζει το παιδί από τη θάλασσα, αλλά αυτό ήταν μελανιασμένο. Αυτό σημαίνει ότι είχε αρκετή ώρα χωρίς οξυγόνο. Αμέσως της έκανα καρδιοαναπνευστική αναζωογόννηση (ΚΑΡΠΑ) και μετά από ένα λεπτό το κοριτσάκι άρχισε να βγάζει το νερό. Ευτυχώς, ασθενοφόρο βρίσκονταν κοντά στην περιοχή και μέσα σε 15 λεπτά έφτασε στο σημείο και την παρέλαβε», είπε στην ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι αρχικά το παιδί, μεταφέρθηκε στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ωστόσο λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του, κρίθηκε σκόπιμη διακομιδή του στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για νοσηλεία στη ΜΕΘ Παίδων.

H κ. Τασμεμίρογλου είναι εθελόντρια διασώστρια της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών (ΕΟΔΥΑ) καθώς και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Αναζωογόννησης.

Αντιδρώντας κυρίως με ψυχραιμία αλλά και αξιοποιώντας τις πολύτιμες γνώσεις που έχει λάβει, κράτησε το 3χρονο κορίτσι στη ζωή, ενώ μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας μετέφερε το κεντρικό μήνυμα της ΕΟΔΥΑ ότι «όσοι περισσότεροι γνωρίζουν ΚΑΡΠΑ, τόσο περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να σωθούν».

ΚΑΡΠΑθάλασσακορίτσιΛάρισανοσοκομείο