Ελλάδα|25.07.2024 21:00

Μύκονος: Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός προσκόμιζε ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις

Newsroom

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ο 31χρονος αστυνομικός που προσκόμιζε ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις στην υπηρεσία του, με τις οποίες υποστήριζε πως «πάσχει από «οξεία οσφυαλγία».

Στόχος του ήταν να εξασφαλίζει αναρρωτικές άδειες και να μην παρουσιάζεται στην υπηρεσία του. Στις 17 Ιουλίου απέστειλε ηλεκτρονικά τις γνωματεύσεις στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή. Αμέσως γιατρός της ΕΛ.ΑΣ. πήγε στο σπίτι του αστυνομικού με τις ψευδείς γνωματεύσεις για να διαπιστώσει το πρόβλημα υγείας που υποτίθεται πως αντιμετώπιζε. Ωστόσο δεν τον βρήκε εκεί και αμέσως ξεκίνησε ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Με πατερίτσες στην υγειονομική επιτροπή

Στις 19 Ιουλίου παρουσιάστηκε ενώπιον της υγειονομικής επιτροπής, υποβασταζόμενος σε πατερίτσες «προσποιούμενος» δυσχέρεια βάδισης. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις αλλά δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα υγείας. Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Ζήτησε να προσκομίσει μαγνητική τομογραφία που θα αποδείκνυε το πρόβλημα του και η επιτροπή αποφάσισε να αποφανθεί στις 24 Ιουλίου.

Άμεσα τέθηκε σε παρακολούθηση με τους συναδέλφους του να διαπιστώνουν πως βρισκόταν για ώρες εκτός οικείας και μάλιστα περπατούσε χωρίς πατερίτσες. Να σημειωθεί πως ο αστυνομικός δεν είχε κάνει ούτε μια μέρα υπηρεσία επί 162 ημέρες, καθώς από τις 24 Μαρτίου λάμβανε αναρρωτικές άδειες.

αστυνομίαΜύκονοςαπάτηειδήσειςειδήσεις τώρα