Ελλάδα|26.07.2024 09:23

Χαλκίδα: Θύμα ενδοοικογενειακής βίας εδώ και χρόνια 36χρονη - Τι αναφέρει στη μήνυσή της

Newsroom

Ακόμη μία υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο «φως», με θύμα μια 36χρονη από τη Χαλκίδα. Μάλιστα, υπάρχουν μια σειρά από βίαια περιστατικά που περιγράφονται στη μήνυση που κατέθεσε η ίδια κατά του πρώην συντρόφου της. Τα περιστατικά αυτά περιλαμβάνουν σωματικές και λεκτικές επιθέσεις, καθώς και απειλές με όπλο.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, στις 21:00, έξω από το σπίτι του πατέρα του πρώην συντρόφου της. Σύμφωνα με τη μήνυση και όπως μεταδίδει το eviathema.gr, ο πρώην σύντροφός της αποπειράθηκε να την τραυματίσει με τα χέρια του και την απείλησε λεκτικά.

Ένα άλλο σοβαρό περιστατικό έλαβε χώρα στις 12 Φεβρουαρίου 2022, μέσα στο σπίτι της γυναίκας και μπροστά στα παιδιά τους. Εκείνος την χτύπησε στην πλάτη και στο κεφάλι, προκαλώντας της μώλωπες και αποπειράθηκε να την πνίξει -σφίγγοντας τον λαιμό της. Η γυναίκα κατάφερε να αντισταθεί και να τον χτυπήσει στα γεννητικά όργανα, αποφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο να χάσει τη ζωή της.

Στις 28 Μαρτίου 2022, ξανά μέσα στο σπίτι της, ο πρώην σύντροφος της πέταξε ένα αντικείμενο προκαλώντας της μώλωπες στο πόδι. Σε διαφορετικό περιστατικό την ίδια μέρα, την απείλησε με πυροβόλο όπλο.

Η 36χρονη επέλεξε να μην καταφύγει σε διαθέσιμες υπηρεσίες υποστήριξης. Αρνήθηκε φιλοξενία σε ασφαλή χώρο διαμονής, αν και υπήρχε η δυνατότητα. Επιπλέον, αρνήθηκε την εγκατάσταση της εφαρμογής panic button.

ενδοοικογενειακή βίαΕύβοιαειδήσεις τώρακακοποίησηΧαλκίδα