Ελλάδα|27.07.2024 12:41

Καρέ-καρέ η δράση συμμορίας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στα νότια προάστια - Συστήνονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ

Newsroom

Καρέ καρέ καταγράφηκε η δράση μελών συμμορίας, που παριστάνοντας τους υπάλληλους της ΔΕΔΔΗΕ, έκλεβαν ηλικιωμένους στα Νότια Προάστιας Αττικής.

Η συμμορία δρούσε τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2024. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία οι κατηγορούμενοι κυρίως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, εντόπιζαν τα υποψήφια θύματά τους τη στιγμή που επέστρεφαν στα σπίτια τους ή χτυπώντας τα κουδούνια τους.

Φορώντας χειρουργική μάσκα, συστήνονταν ως υπάλληλοί της Δ.Ε.Η. και προφασιζόμενοι την ύπαρξη βλάβης (διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος ή βλάβη του ανελκυστήρα της πολυκατοικίας), τους έπειθαν να τους επιτρέψουν την είσοδο στα σπίτια τους.

Τους έλεγαν να τυλίξουν τα χρυσαφικά τους σε αλουμινόχαρτο 

Στη συνέχεια, οι δράστες με διάφορες προφάσεις (έλεγχο στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις της οικίας ή στις οικιακές συσκευές και συγκέντρωση χρηματικών ποσών και χρυσαφικών σε αλουμινόχαρτο για να μην καταστραφούν), αποπροσανατόλιζαν τα θύματά τους, ενώ στο σπίτι, εισέρχονταν οι συνεργοί τους, οι οποίοι άρπαζαν κοσμήματα, χρυσαφικά και χρηματικά ποσά.

Προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τη λεία τους, έπειθαν τους ηλικιωμένους να τυλίγουν χρηματικά ποσά και κοσμήματα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να τα «προστατεύσουν» από τις επικείμενες εργασίες και στη συνέχεια τα αφαιρούσαν. Μετά από έρευνες στις οικίες και στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -350- ευρώ, κινητό τηλέφωνο, καθώς και διάφορα κοσμήματα, τιμαλφή και αξεσουάρ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 8 περιπτώσεις κλοπών από οικίες ηλικιωμένων στις περιοχές της Γλυφάδας, της Βουλιαγμένης και της Βούλας. Να σημειωθεί πως οι κατηγορούμενοι είχαν απασχολήσει και το παρελθόν τις Αρχές.

Βίντεο - ντοκουμέντο

ΔΕΔΔΗΕσυμμορίαηλικιωμένοιειδήσεις τώρα