Ελλάδα|28.07.2024 17:49

«Με ξεγύμνωσε, πάγωσα σαν νεκρή»: Συγκλονιστική κατάθεση της αθλήτριας ενόργανης για τον ομοσπονδιακό προπονητή

Newsroom

Σοκ προκαλούν οι αναφορές 26χρονης πρωταθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής για τον εφιάλτη που βίωνε και τα βίαια περιστατικά που αντιμετώπιζε από ομοσπονδιακό προπονητή.

Στο παρελθόν, όπως αναφέρει ο δικηγόρος της 26χρονης τον είχαν καταγγείλει τουλάχιστον άλλες τέσσερις κοπέλες για παρόμοια περιστατικά, με τις καταγγελίες να μπαίνουν στο αρχείο λόγω παραγραφής.

Τα περιστατικά που σοκάρουν

Η κακοποίησή της, όπως αναφέρει στη Real News, ήταν αρχικά κυρίως λεκτική και σωματική. «Το 2012, σε ηλικία 14 ετών, είχα έναν σοβαρό τραυματισμό στο πόδι μου, με αποτέλεσμα να χάσω τους αγώνες εκείνης της χρονιάς. Εξαιτίας αυτού ξεκίνησαν η πολύ άσχημη συμπεριφορά, οι προσβολές, οι βρισιές και η σωματική κακοποίηση. Έλεγα ότι πονάω απίστευτα, όμως κανείς δεν με πίστευε, με έβαζε να κάνω κανονικά προπόνηση κυριολεκτικά κουτσή. Με έβαζε σε κουβά με πάγο και κρύο νερό ώστε να μην καταλαβαίνω το πόδι μου».

Και συνεχίζει η 26χρονη: «Με αποκορύφωμα μια ημέρα στην προπόνηση, που έκλαιγα από τον πόνο, βρήκα το θάρρος να πω στον προπονητή μου πως δεν αντέχω άλλο, δεν μπορώ να συνεχίσω, δεν μπορώ να περπατήσω, πονάω πάρα πολύ. Η απάντησή του εκείνη την ημέρα ήταν να με διώξει από την προπόνηση, όμως πριν πάρω τα πράγματά μου να φύγω με τράβηξε από το χέρι, με πήγε στα αποδυτήρια των αγοριών που έλειπαν και, όπως με κοιτούσε αγριεμένος, με έπιασε από τον λαιμό, με σήκωσε και με κόλλησε στον τοίχο, ενώ ταυτόχρονα με έβριζε. Λίγα λεπτά μετά έφυγα από το γυμναστήριο με κλάματα και ενημέρωσα τους γονείς μου για το περιστατικό. Ο πατέρας μου του έκανε μήνυση, την οποία όμως απέσυρε», σημειώνει η 26χρονη αθλήτρια στη μήνυσή της.

Η σεξουαλική παρενόχληση και το περιστατικό κακοποίησης

Όπως σημειώνει η αθλήτρια, ο προπονητής, από το 2016 που ενηλικιώθηκε, άρχισε να την παρενοχλεί και σεξουαλικά. «Μου έλεγε συνέχεια ότι δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει άλλος άνδρας στη ζωή μου πέρα από αυτόν και τώρα που ενηλικιώθηκα είναι καιρός να προχωρήσουμε τη "σχέση" μας (γιατί όταν ήμουν ακόμα ανήλικη μου έλεγε συχνά ότι όταν θα κλείσω τα 18 θα πρέπει να κάνουμε σεξ και εγώ του έλεγα όχι). Εγώ του απαντούσα "όχι, δεν θα κάνω τίποτα μαζί σας, εσείς είστε ο προπονητής μου, τίποτε άλλο". Εκείνος επέμενε ότι, εκτός από προπονητής, είναι και ο άνδρας μου και ο γκόμενός μου και εγώ του ξαναέλεγα όχι».

Τίποτα, όμως, βάσει των όσων αναφέρει στη μήνυσή της η κοπέλα δεν τον σταματούσε, με τη συμπεριφορά του να γίνεται όλο και πιο επιθετική. «Το χειρότερο για μένα συνέβη τον Ιούνιο του 2017. Εκείνη την ημέρα, αφού είχαν φύγει όλοι από το γυμναστήριο, με πήγε δίπλα, μου έβγαλε το αθλητικό μου μπουστάκι, με ξεγύμνωσε από τη μέση και πάνω, με ξάπλωσε ανάσκελα στο κρεβάτι του μασάζ που είχε εκεί, ανέβηκε πάνω μου, πάγωσα σαν να ήμουν νεκρή. Δεν μιλούσα και κυριολεκτικά παρέλυσα».

ειδήσειςενόργανηειδήσεις τώρακαταγγελίααθλήτριακακοποίηση